Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Röda Korsets container på återvinningsstationen

Återanvändning - tillsammans kan vi göra skillnad

Vi kan alla hjälpa till att minska avfallet genom att skänka saker som kan användas igen. Samtidigt gör vi en viktig insats för både människor och miljön. Släng inte det som går att återanvända - ge bort det istället.

På återvinningscentralen i Vaggeryd kan du skänka bort saker till följande organisationer

Röda korset

Tar emot möbler, husgeråd, kläder, leksaker m.m. Det ska vara hela och rena saker som de kan sälja. Överskottet från försäljningen går till Röda Korsets hjälparbete både här hemma i Sverige och till det internationella katastrofarbetet.

Human Bridge (Erikshjälpen)

Tar emot både hela och trasiga kläder, underkläder, sängkläder, handdukar, hushållstextilier. Endast hela skor (om möjligt i par och hopknutna) hattar, filtar, handväskor, bälten, accessoarer. Kläder och textilier som inte går att återanvända går till textilåtervinning. Det ska vara väl förpackat i förslutna påsar. Allt som samlas in sorteras och packas på deras olika anläggningar för att säljas i Second Hand butiker eller för att skickas som bistånd till länder i Afrika och Östeuropa. Överskottet från all försäljning finansierar sedan deras biståndsinsatser.

Emmaus

I deras container kan du lämna kläder, textilier och skor. Dessa säljs i Emmaus Björkås loppmarknad och vinsten som loppmarknaden genererar går till olika biståndsprojekt främst i tredje världen men även till projekt som syftar till att hjälpa nödställda i vårt eget samhälle..

Klädinsamlingscontainrar

Frejas bod second hand

Tar emot möbler, husgeråd, leksaker, rena och hela kläder mm. Dom tar även emot saker som kan behöva renoveras och fräschas upp exempelvis möbler, cyklar och gräsklippare. Sakerna säljs sedan i second hand butiken på Nådastigen 7 i Vaggeryd. Frejas bod drivs som ett socialt företag och har som mål att skapa arbeten åt människor som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Alla intäkter går tillbaka in i verksamheten.

Remida – ett Kreativt Återanvändningscenter i Vaggeryd

Tar emot allt från skruvar, muttrar och spik till textilier, knappar, blixtlås, spillvirke, kastruller, vispar och slevar. Det varierar allt efter önskemål. Materialet används sedan i det pedagogiska arbetet i kommunens förskolor och skolor. Deras motto är: Skräp är det som återstår när fantasin har tagit slut.

Ge och ta

På återvinningscentralen har det påbörjats ett nytt projekt som kallas Ge och ta. Nytt tryckimpregnerat spillvirke som blivit över och hela betongplattor tas tillvara. Materialet kan sedan vem som helst hämta och återanvända.

Du kan även ge och ta böcker. Bokhylla för det finns vid elavfall.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-11-29

Sidansvarig:

Teo Magnusson Bejving

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision