Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Matsedel på äldreboenden

Här hittar du menyn för lunch och kvällsmat som serveras på kommunens äldreboenden Sörgården och Furugården.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Meny vecka 46 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Lunch:

Stekt rimmat sidfläsk med Furugårdens raggmunkar, lingonsylt.

Färsk apelsinsallad med vispad grädde.

Kvällsmat:

Räkgratinerade crepes.

Tisdag

Lunch:

Hempanerad stekt strömming "Ulla Winbladh" (lingonsky). Furugårdens potatismos.

Farin och creme fraiche gratinerade färska frukter.

Kvällsmat:

Lasagne med plocksallad.

Onsdag

Lunch:

Vaggeryd charks köttkorv med pepparrotssås, smörslungade morötter. Nykokt potatis.

Nykokt jordgubbskräm med mjölk. 

Kvällsmat:

Matjessillröra med nybakat grovt bröd.

Torsdag

Lunch:

Veckans soppa med nybakat bröd.

Ingefärspäron med lösvispad grädde.

Kvällsmat:

Risgrynsgröt med tillbehör.

Fredag

Lunch:

Ångad torskrygg med kräftsås och sparris. Nykokt potatis.

Citronfromage med vispad grädde. 

Kvällsmat:

Bräckt falukorv med stuvade grönsaker.

Lördag

Lunch:

Svensk oxfärslimpa fylld med färska champinjoner och lagrad ost, gräddsky. Nykokt potatis.

Kladdkaka med saffran och kardemumma. 

Kvällsmat:

Janssons frestelse med rödbetor.

Söndag

Lunch:

Ugnsstekt svensk kotlettrad, marinerad i färsk chilisalsa. Krämig potatisgratäng.

Vaniljglass med kolasås. 

Kvällsmat:

Helgmacka med skagenröra.

 

Meny vecka 47 2018‌

Dag

Det serveras:

Måndag

Lunch:
Furugårdens kålpudding med nykokt potatis, gräddsås och lingonsylt.

Kyld nyponsoppa med lösvispad grädde och biskvier.

Kvällsmat:

Sillgratäng à la Opris (potatis, lök och grädde).

Tisdag

Lunch:

Vaggeryd charks falukorv pizzaiola (tomatsky, färska champinjoner och nyriven ost). Hemslaget potatismos.

Kvällsmat:

Ugnsomelett med skinkstuvning.

Onsdag

Lunch:

Hempanerad sejfilé med nyvispad remouladsås, citron och nykokt potatis.

Knäckig hallonpaj med vaniljsås.

Kvällsmat:

Norrlandspölsa med ägg och rödbetor.

Torsdag

Lunch:

Kryddpepparfärslimpa fylld med tomat och riven pepparrot, skysås och stekt potatis.

Fruktcocktail med vispad grädde.

Kvällsmat:

Soppa på gröna ärtor och pepparrotscremefraiche och bröd.

Fredag

Lunch:

Persiljebräserat svenskt majskycklingbröst med gräddsky och gelé.

Nykokt potatis. 

Apelsinris med mandel.

Kvällsmat:

Kräftröra med dill och hackat ägg på kavring.

Lördag

Lunch:

Ugnsstekt torskrygg med dill och kaprissky. Nykokt potatis.

Vaniljglass med nykokt chokladsås.

Kvällsmat:

Rökt kalkonbröst med hemgjord mimosasallad.

Söndag

Lunch:

Helstekt svensk fläskytterfilé med rosépepparsås och brynt potatis.

Hembakad höstkaka med sylt och vispad grädde.

Kvällsmat:

Grönkålspaj med Kvibille ädel.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2018-11-14

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision