Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Lunchmeny äldreomsorgen

Äldreomsorgen har två lunchrestauranger som är öppna för allmänheten
Restaurang Linnéa på Furugården, Vaggeryd och Restaurang Sörgården,
Skillingaryd.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Öppettider samtliga dagar kl. 12:00-13:30.
Vid större sällskap ber vi er ringa och förboka.
Restaurang Linnéa tele: 0393-678408
Restaurang Sörgården tele: 0370-678302

Pris per lunch: 75 kronor, mot uppvisande av stämpelkort blir den 10:e lunchen gratis.
Det går bra att betala kontant, med kort eller swish

Lunchen består av huvudrätt, salladsbord, dessert, hårt bröd, måltidsdryck och kaffe.

Lunchmeny vecka 46 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Stekt rimmat sidfläsk med Furugårdens raggmunkar, lingonsylt.

Färsk apelsinsallad med vispad grädde.

Tisdag

Hempanerad strömming "Ulla Winbladh" (lingonsky). Furugårdens potatismos.

Farin och creme fraiche gratinerade färska frukter.

Onsdag

Vaggeryd Charks köttkorv med pepparrotssås, smörslungade morötter.

Nykokt potatis.

Nykokt jordgubbskräm med mjölk.

Torsdag

Veckans soppa med nybakat bröd.

Ingefärspäron med lösvispad grädde.

Fredag

Ångad torskrygg med kräftsås och sparris. Nykokt potatis.

Citronfromage med vispad grädde.

Lördag

Svensk oxfärslimpa fylld med färska champinjoner och lagrad ost, gräddsky. Nykokt potatis.

Kladdkaka med saffran och kardemumma.

Söndag

Ugnsstekt svensk kotlettrad, marinerad i färsk chilisalsa, krämig potatisgratäng.

Vaniljglass med kolasås.

 

Lunchmeny vecka 47 2018

Dag

Det serveras:

Måndag

Furugårdens kålpudding med nykokt potatis, gräddsås och lingonsylt.

Kyld  nyponsoppa med lösvispad grädde och biskvier.

Tisdag

Vaggeryd charks falukorv pizzaiola (tomatsky, färska champinjoner och nyriven ost). Hemslaget potatismos.

Nykokt äppelkräm med kanel och mjölk.

Onsdag

Hempanerad sejfilé med nyvispad remouladsås, citron och nykokt potatis.

Knäckig hallonpaj med vaniljsås.

Torsdag

Kryddpepparfärslimpa fylld med tomat och riven pepparrot, skysås och stekt potatis.

Fruktcocktail med vispad grädde.

Fredag

Persiljebräserat svenskt majskycklingbröst med gräddsky och gelé. Nykokt potatis.

Apelsinris med mandel.

Lördag

Ugnsstekt torskrygg med dill och kaprissky. Nykokt potatis.

Vaniljglass med nykokt chokladsås.

Söndag

Helstekt svensk fläskytterfilé med rosépepparsås och brynt potatis.

Hembakad höstkaka med sylt och vispad grädde.


 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2018-11-19

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision