Huvudmeny

Huvudgren:

Utbildning och barnomsorg

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
ReMida logga med glasmaterial

Temadag på ReMida: material med agens

Torsdagen den 28 september arrangerar ReMida i Vaggeryds kommun temadagen "Material med agens". Karin Hultman kommer att vara på plats och hjälpa oss att koppla det praktiska arbetet till teorier med ett posthumanistiskt perspektiv.

Du anmäler dig via något av formulären nedan. Vill du anmäla dig till både eftermiddags-passet och kvällsföreläsningen fyller du i "anmälan dag och kväll". Vill du enbart vara med på kvällsföreläsningen fyller du i "anmälan kväll".

Pris kvällsföreläsningen: 600 kr.
Pris för heldag: 1000 kr.

Anmälan är bindande. Vid avbokning 14 dagar innan kursstart debiteras hela utbildningsavgiften. Vid sjukdom/förhinder går det bra att överlåta kursplatsen till annan person på samma arbetsplats/enhet. ReMida förbehåller sig rätten att göra ändringar i och och ställa in programmet. Vid inställt program återbetalas hela kursavgiften.

Anmälan dag och kväll

Anmälan kväll

Program

13:00–16:30
Eftermiddagspass inklusive kaffe på ReMida tillsammans med Karin Hultman. Vi varvar teori med praktiskt arbete kring ReMidas material.
16:30–17:30
Kaffe/te och macka. Tid för samtal och erfarenhetsutbyte.
17:30–20:00
Kvällsföreläsning med Karin Hultman på Skillingehus i Skillingaryd.

Detaljerat program kommer att skickas ut via e-post efter att du anmält dig.


Mer om Karin Hultman

Karin Hultman är lektor i förskoledidaktik vid Stockholm universitet och har skrivit avhandlingen ”Barn, linjaler och andra aktörer. Posthumanistiska perspektiv på subjektskapande och materialitet i skola/förskola”. Vad gör tingen med oss, med barnen och den pedagogiska praktiken? Utifrån ett posthumanistiskt perspektiv kan ting: möbler, pedagogiskt material, leksaker, pennor, höstlöv, luppar och allt annat som finns i pedagogiska praktiker förstås som aktiva aktörer som i varje stund är med och bestämmer vem som kan vara, vad man kan göra, vad man kan lära sig, hur man kan umgås, vad man kan koncentrera sig på.

Med hjälp av pedagogisk dokumentation öppnas det upp möjligheter att synliggöra processer där människor och ”ickemänniskor” samhandlar, samarbetar och bråkar.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-09-19

Sidansvarig:

Kerstin Nordenstam

Kontakt

Växel: 0370-67 80 00
E-post:
info@vaggeryd.se
Adress:
Box 43, 568 21 Skillingaryd
Besök:
Kommunhuset Skillingehus, Bangårdsgatan 2, Skillingarydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler kontaktuppgifter

Org.nr: 212000 - 0522

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision