Huvudmeny

Brandman med gasmask

Jobba i Vaggeryd

twitter

Frida gör en insats för samhället

Frida Lundahl är en av knappt 40 deltidsbrandmän i Vaggeryds kommun. Till vardags jobbar hon som administratör på ett privat företag.

Hur kommer det sig att du ansökte om att bli deltidsbrandman?

– Jag var på säkerhetsutbildning och då pratade kursledaren en hel del om vad det innebär att arbeta som deltidsbrandman och det tyckte jag lät väldigt intressant. Vid den tidpunkten sökte de nya deltidsbrandmän, jag sökte då och fick komma och göra testerna.

Vad ger det dig att jobba som det?

– Det ger mig väldigt mycket! Det är inspirerande att hjälpa andra samt att jag känner att jag gör en insats för samhället. Det är utmanande och ställer höga krav på mig som person.

Hur fungerar det att kombinera med ett vanligt jobb?

– Vi har jour var tredje vecka, det betyder att man den veckan inte kan vara längre ifrån brandstationen än att man kan ta sig dit på max 4 minuter. Det krävs planering den veckan, när larmet går måste jag vara beredd att åka på en gång.

Jag tycker det fungerar väldigt bra för mig att kombinera med mitt jobb som administratör. Det är inte mycket man är borta från sitt arbete på larm och nästan all övningstid förläggs på kvällstid.

Om man är nyfiken på att ansöka, vad skulle du ge för tips till den personen?

– Om du känner att du vill ha ett utmanande, stimulerande, fysiskt och spännande extrajobb ska du verkligen söka, du kommer inte att ångra dig!

Publicerad:

2018-09-07

Föregående artikel

Made in Skillingaryd, Sweden

Nästa artikel

Mitt smultronställe

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision