Huvudmeny

Porträttbild på Reshat

Jobba i Vaggeryd

twitter

Att få hjälpa någon annan är det bästa med mitt jobb

Henrik arbetar både som vaktmästare på Fenix kunskapscentrum och som deltidsbrandman på räddningstjänsten i Vaggeryd. Att ha två jobb samtidigt kan vara en utmaning för många, men inte för Henrik.

Varför ville du jobba som deltidsbrandman?

Henrik berättar att hans gamla chef rekryterade honom för ungefär 19 år sedan och han har inte för en sekund ångrat att han tackade ja till erbjudandet.

Det är det bästa jag gjort. När man är deltidsbrandman så har man jour var tredje vecka. Jourveckan innebär att man måste vara redo att rycka ut när som helst på dygnet. Om ett larm löser ut ska vi vara ombytta, klara och räddningsfordonet ska rulla ut från stationen på ungefär fem minuter.

Hur fungerar det att kombinera jobben?

Jobbet som deltidsbrandman och vaktmästare fungerar jättebra att kombinera. Att arbeta som vaktmästare är ganska fritt, vi har såklart uppgifter som måste göras men det är inte utan att det går att släppa och ta sig till stationen om larmet skulle gå. Den stora utmaningen med jobbet som deltidsbrandman är att man aldrig vet vad man kommer få vara med om under jourveckan. Vi hamnar i många olika situationer som kräver olika färdigheter, alltifrån hjärtstopp till fullt utvecklade bränder.

Vad är det bästa med att vara deltidsbrandman?

Det bästa är att man får vara med och hjälpa någon annan, det är därför man är deltidsbrandman.

Jag skulle verkligen rekommendera att bli deltidsbrandman för det ger fruktansvärt mycket tillbaka och det är så kul, och den gemenskapen vi har i gruppen är ovärderlig - vi är som en familj!

Publicerad: