Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Minska matsvinnet

Sallad.

I Vaggeryds kommuns miljöprogram har kommunfullmäktige antagit ett mål om att minska matsvinnet med 20 % på förskolor, skolor och äldreboenden till år 2021. Kommunen har beviljats drygt 240 000 kronor i bidrag från Naturvårdsverkets satsning Klimatklivet för att under 4,5 år kunna arbeta med att minska matsvinnet i våra verksamheter.

Projektet Minska matsvinnet kommer dels innebära att kostpersonal, förskolepersonal och omvårdnadspersonal tillsammans arbetar för att minska matsvinnet i alla led, från inköp och planering, till tillagning och förvaring och slutligen vid servering och omhändertagande. En annan del i projektet är att arbeta utåtriktat med information till föräldrar, allmänhet och politiker kring hur vi alla kan minska vårt matsvinn både hemma och på våra arbetsplatser. På den här sidan kommer du kunna följa vårt arbete med att minska matsvinnet samt hitta tips på hur du som individ kan bidra.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-08-20

Sidansvarig:

Lina Larsson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision