Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2019-06-24 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2019-06-24

Illustration cyklister

Bli klimatkämpe - vinn en cykelhjälm med airbag

Ta reda på hur din klimatpåverkan ser ut och anta utmaningen att minska den samt inspirera andra att göra detsamma! Nu har du chansen att bli en av fem klimatkämpar. Den som minskar sitt koldioxidutsläpp mest vinner en cykelhjälm med airbag, en Hövding.

Att vara Klimatkämpe i Vaggeryds kommun innebär att du med stöd av en app i din mobiltelefon gör en kartläggning av dina nuvarande koldioxidutsläpp. Under ett år kommer du i fysiska workshops och videomöten få stöd och råd i hur du kan minska dina koldioxidutsläpp.

Råd och stöd i att minska koldioxidutsläpp

Nu söker Vaggeryds kommun dig som vill delta i projektet Klimatkämparna. Under perioden september 2019 till september 2020 kommer du få stöd och råd av Svalna och Vaggeryds kommun i hur du kan minska dina koldioxidutsläpp. I september 2020 är det återigen dags att mäta dina koldioxidutsläpp för att se vilken förbättring du har uppnått.

Dela resultat och insikter

Projektet startar under klimatveckan med en kick-off den 4 september för alla deltagare i länet. Träffen sker fysiskt och du får starttips, blir peppad och får veta hur Svalna fungerar. Under 1 års tid mäts sedan dina utsläpp i Svalna. Klimatkämparna delar sina resultat, insikter och svårigheter med övriga medborgare på en digital plattform.

Som klimatkämpe i Vaggeryds kommun kommer vi även göra korta inslag på sociala medier och kommunens hemsida där vi berättar hur det går för deltagare och sprider goda exempel och erfarenheter för att inspirera övriga kommuninvånare. Ett avslutande seminarium hålls med alla klimatkämpar under Klimatveckan 2020.

Urval och pris

Vi söker fem deltagare som vill vara klimatkämpar i Vaggeryds kommun. Vi eftersträvar en spridning i kön, ålder och bostadsort. Det viktiga är att du vill vara med och bidra till ett hållbarare samhälle och minskad och mer hållbar konsumtion.

Alla deltagare får:

  • Deltaga i kick-off under klimatveckan 2019
  • Videomöten och workshops med experter inom området under 1 år.
  • Avslutande seminarium 2020

Dessutom får Vaggeryds kommuns fem klimatkämpar:

  • Naturskyddsföreningens bok - Ett hållbart liv (värde cirka 230 kr)
  • Chans att vinna en Hövding (värde cirka 2900 kr). Den av kommunens fem utvalda miljökämpar som efter genomförd period mest minskat sitt koldioxidutsläpp vinner ett exemplar av cykelhjälmen med inbyggd airbag, en Hövding.

Sista ansökningsdag var den 23 juni 2019

Mer om Svalna

Svalna är en forskningsbaserad, icke-vinstdrivande klimattjänst som har utvecklat en mobilapp för att stärka medborgare som vill leva mer hållbart. Appen mäter klimatpåverkan från privat konsumtion genom att titta på dina banktransaktioner (vad du lagt pengar på) och erbjuder tips på beteendeförändringar för att minska klimatavtrycket, jämförelser av klimatavtryck, personlig målsättning, grupputmaningar, mm. Svalna är gratis att använda för privatpersoner.

www.svalna.selänk till annan webbplats

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-06-24

Sidansvarig:

Johan Lundell