Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Publicerad: 2019-06-11

Arbete för minskat matsvinn nominerat

Vaggeryds kommun är nominerad till länets Klimatpris för vårt arbete med att minska matsvinnet i våra verksamheter.

Klimatpriset har delats ut sedan 2012 till framstående, ambitiösa och innovativa satsningar inom energi- och klimatområdet i Jönköpings län. Klimatpriset är länets största och mest prestigefyllda pris som delas ut för ett framgångsrikt klimatarbete i Jönköpings län.

– Det känns såklart jätteroligt att vara nominerade! Det är många starka kandidater till att vinna och det är bra att det är en sådan bredd på nomineringarna, säger Lina Larsson, miljöstrateg på Vaggeryds kommun.

Vaggeryds kommun har antagit ett mål om att minska matsvinnet med 20 % på förskolor, skolor och äldreboenden. Kommunen har beviljats drygt 240 000 kronor i bidrag från Naturvårdsverkets satsning Klimatklivet för att under 2019-2023 kunna arbeta med att minska matsvinnet i våra verksamheter.

– Vi är ju precis i uppstarten av vårt arbete med att minska matsvinnet. Vi har en bra grundplan och idé om hur vi ska arbeta och jag tror att vi kommer att få goda resultat, säger Therese Lundell, kostchef på Barn- och utbildningsförvaltningen.

– Det är roligt att vårt arbete uppmärksammas och det bidrar till en stolthet i det arbete som personalen lägger ner, säger Monika Johansson, kostchef på socialförvaltningen.

För 2019 års Klimatpris så är det över 30 nominerade organisationer, initiativ och personer, vilket är rekordmånga. Klimatrådet utser vem som får klimatpriset och vinnaren koras på Klimatkonferensen den 4 september på SPIRA i Jönköping.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-06-11

Sidansvarig:

Johan Lundell

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision