Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Publicerad: 2019-08-30

Bli en del av Klimatveckan 2019!

Blir årets Klimatvecka den största någonsin? Varje år ökar både mängden deltagare och arrangörer, under en av årets viktigaste veckor. Klimatveckan arrangeras i år 4 – 11 september och dagarna är fulla av aktiviteter och händelser!

Jönköpings län omfattar över 350 000 invånare, 170 000 hushåll, 13 kommuner och Klimatveckan vill engagera varenda en. Det är stora ambitioner men denna är veckan är för dig, hela länet… och på flera sätt även för hela världen.

Programmet innehåller många punkter som är spridda i länets alla kommuner. Solceller, klimatanpassning, ekosystem, trähus, klimatsmart mat, klimatkommunikation, prisutdelning, solbilstävling och mycket mer står på programmet!

Det finns en lokal vision om att Jönköpings län ska producera mer förnybar energi än vad vi gör av med. Vad innebär det egentligen och hur sker resan dit? Det är faktiskt så att du är redan med på resan och vi är en bit på väg. Men vill du öka din kunskap, bli inspirerad och ta del av en inte bara viktig, utan även intressant vecka, ja då är Klimatveckan 2019 en vecka för dig.

Kom ihåg att veckan är kostnadsfri!

Arbete för minskat matsvinn nominerat till klimatpris

Vaggeryds kommun är nominerad till länets Klimatpris för vårt arbete med att minska matsvinnet i våra verksamheter. Klimatpriset har delats ut sedan 2012 till framstående, ambitiösa och innovativa satsningar inom energi- och klimatområdet i Jönköpings län.

Klimatrådet utser vem som får klimatpriset och vinnaren koras på Klimatkonferensen den 4 september på SPIRA i Jönköping

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-08-30

Sidansvarig:

Johan Lundell

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision