Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Gärdsgård vid Tolvabron i Vaggeryd

Renovering av gärdsgården vid Tolvabron i Vaggeryd är igång

Ett medborgarförslag och tekniska kontorets beslutsamhet att hitta rätt kompetens för arbetet gör att gärdsgården vid Tolvabron i Östermoskogen äntligen kan iordningsställas.

Allt började egentligen med att Vaggeryds kommun under våren fick in ett medborgarförslag om att kommunen skulle göra iordning gärdsgården mot Lagan vid Tolvabron. Förslagsställaren tyckte nämligen att det skulle bidra till att göra ett trevligt område ännu trevligare.

Tekniska kontoret har även tidigare uppmärksammat att gärdsgården vid Tolvabron var i behov av renovering men det har varit svårt att få tag på såväl material som rätt kompetens för att kunna renovera den. Efter att medborgarförslaget kom in till förvaltningen har man undersökt och letat efter någon som skulle kunna utföra jobbet med att iordningställa gärdsgården. Under hösten gav det äntligen resultat och tekniska nämnden beslutade därför 2022-09-20 att bifalla medborgarförslaget och uppdra till förvaltningen att renovera de 200 meter av gärdsgården som är i störst behov av renovering. Renoveringen är påbörjad och pågår just nu ute vid Tolvabron.

Renovering av gärdsgård av Tolvabron i Vaggeryd

Lenart och Payman arbetar med att renovera gärdsgården.

Fakta:

En gärdsgård är en typ av stängsel som man kan göra av olika material och utföranden.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Linda Viskic