Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Vaggerrydssurret 2023

Temadagar med fokus på vilda, surrande pollinatörer

Mellan den 22-26 maj kommer Vaggerydssurret till Skillingaryds torg, en temavecka där vi fokuserar lite extra på våra vilda pollinatörer.

Vaggerydssurret är en av kommunens satsningar på att stärka livsmiljöer och bostäder för vilda pollinatörer. Ju fler som har kunskap om pollinatörer desto bättre kan vi hjälpa pollinatörerna tillsammans. Vaggerydssurret finansieras med LONA-bidrag från Länsstyrelsen.

-Det är roligt att återigen få arrangera Vaggerydssurret och att det nu kommer till Skillingaryd. Det här är ett samarbetsprojekt där både Remida, biblioteket, gata-parkenheten och kommunledningskontoret deltar. Därutöver har vi samarbeten med biodlare, naturskyddsföreningen, teatergrupper och olika konstnärer, säger Lina Larsson, miljöstrateg på Vaggeryds kommun.

I slutet av veckan anordnas det gratis aktiviteter för allmänheten, både barn och vuxna. Under tisdag-torsdag kommer det att ske utomhuslektioner för barn från förskolan upp till årskurs 8.

-Den här veckan flyttar vi ut undervisningen för våra elever till Skillingaryds torg. Det blir en helt annan lärmiljö där vi fokuserar på att lära eleverna mer om blommor och insekter samtidigt som de kommer att få vara kreativa, säger Kerstin Nordenstam, pedagogista på Remida.

Välkomna att besöka oss vid något tillfälle under veckan!

Kontaktpersoner:

Lina Larsson, miljöstrateg, 0370- 678011, lina.larsson@vaggeryd.se
Kerstin Nordenstam, pedagogista, 0370-678260, kerstin.nordenstam@vaggeryd.se

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Christin Henryd