Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Torget i Vaggeryd fullt med folk

Hållbarhet som konkurrenskraft, 17/9

Hållbarhet som konkurrenskraft var ämnet i handelsprojektets andra workshop – en av flera workshops för företagare som är intresserade av samverka för handelsutveckling i Gislaved, Gnosjö och Vaggeryd kommun.

Observera! Denna aktivitet har redan varit. Om fler aktiviteter är på gång går de att hitta i sidomenyn.

Den här workshopen fokuserar vi på hållbarhet. Tillsammans vill vi bidra till en hållbar konsumtion och erbjuda alla i våra kommuner handla hållbart på hemmaplan. På olika sätt tar vi aktivt ansvar och arbetar med hållbarhetsfrågor, den här förmiddagen viger vi åt hur vi gör det tillsammans. Vi får också veta mer om möjligheter med nya upphandlingslagen och utvecklad inköpsstrategi från region Jönköpings län.

”Hållbarhet är en möjlighet för mindre orter att faktiskt profilera sig och arbeta genuint med sitt erbjudande till invånare och hjälpa dem att göra hållbara val, vilket är en fantastisk hjälp.” Jenny Jakobsson

Jenny Jakobsson håller i förmiddagens workshop. Jenny är själv företagare, tidigare har hon arbetat som platschef, företags- och finansieringsrådgivare, som internationell chef och samordnare inom den ideella sektorn.

Samverkan om handelsutveckling

Folkuniversitetet driver på uppdrag av handelsföreningar i Leader Västra Småland en förstudie. Leader är en metod för att utveckla en bygd utifrån lokala förutsättningar både på landsbygden och i staden. Uppdraget är att se hur handeln och samhällsutvecklingen i Gnosjö, Gislaved och Vaggeryd behöver anpassas efter nya köpbeteenden och nya sätt att använda samhällskärnorna. Förstudien innehåller en nulägesanalys, nätverksträffar, workshops och studieresor för lokala handlare och målet är en utvecklingsplan

Bilder från workshop två 17/9

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-09-17

Sidansvarig:

Simone Kamm