Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Traditionell och digital vattenmätare

Vattenavläsning - självavläsning av mätare

Tekniska kontoret skickar inte längre ut något kort för avläsning av vattenmätaren till fastighetsägare som har kommunalt dricksvatten. De som har en digital vattenmätare behöver inte läsa av vattenmätaren alls och de som ännu inte har fått en digital vattenmätare ansvarar själva för att ringa eller skicka in självavläsningen.

Manuell självavläsning

De som ännu inte fått en digital vattenmätare installerad måste årligen meddela tekniska kontoret mätarställningen för att de ska få information om den faktiska årsförbrukningen. Brukningsavgiften grundar sig på hur mycket vatten du gör åt per år. Det kan innebära en högre eller lägre avgift på följande faktura eftersom tidigare debiteringar gjorts efter en uppskattad (beräknad) förbrukning.

Självavläsningen görs antingen per post, per telefon  eller allra helst på webbplatsen avlasning.selänk till annan webbplats.

Kontrollera förbrukningen

Upptäcker du på fakturorna att förbrukningen av vatten har ökat markant kan du kontrollera förbrukningen. Titta på vattenmätaren och se att det lilla sexkantiga hjulet står helt still när allt vatten i bostaden är avstängt. Förslagsvis på kvällen.

Om hjulet rör sig trots att vattnet är stängt kan det finns antingen ett läckage eller en droppande kran/toalett i fastigheten.

Digital avläsning av vattenmätare

I de fastigheter med digital vattenmätare läses mätaren av automatiskt via en sändare som finns i bilen vi åker runt med före varje fakturering. De som har en digital vattenmätare installerad behöver inte skicka in någon självavläsning.

I år har tekniska kontoret påbörjat byten till digitala mätare i Hok.  Det kommer att delas ut lappar i brevlådan när det blir dags. Arbetet med mätarbyten till digitala mätare beräknas pågå till 2020 tills alla mätare i i hela Vaggeryds kommun är utbytta

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-08-12

Sidansvarig:

Teo Magnusson Bejving