Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Traditionell och digital vattenmätare

Vattenavläsning - självavläsning av mätare

Tekniska kontoret skickar inte längre ut något kort för avläsning av vattenmätaren till fastighetsägare som har kommunalt dricksvatten. Digitala vattenmätare är nu installerade i samtliga fastigheter och läses av automatiskt via en sändare som finns i bilen vi åker runt med innan varje fakturering.

Kontrollera förbrukningen

Upptäcker du på fakturorna att förbrukningen av vatten har ökat markant kan du kontrollera förbrukningen. Titta på vattenmätaren och se att det lilla sexkantiga hjulet står helt still när allt vatten i bostaden är avstängt. Förslagsvis på kvällen.

Om hjulet rör sig trots att vattnet är stängt kan det finns antingen ett läckage eller en droppande kran eller toalett i fastigheten.

Digital avläsning av vattenmätare

I de fastigheter som har digital vattenmätare läses mätaren av automatiskt via en sändare som finns i bilen vi åker runt med före varje fakturering. De som har en digital vattenmätare installerad behöver inte skicka in någon självavläsning. Skulle du däremot stöta på en mekanisk vattenmätare så kan du höra av dig till tekniska kontoret genom att ringa 0370-67 80 00 eller genom att skicka e-post till tekniska@vaggeryd.se .

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Teo Magnusson Bejving