Huvudmeny

Huvudgren:

Bygga, bo och miljö

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Traditionell och digital vattenmätare

Vattenavläsning - självavläsning av mätare

En gång per år skickar tekniska kontoret ut ett kort för avläsning av vattenmätaren till fastighetsägare som har kommunalt dricksvatten. Utskicket sker via företaget I-data som kommunen anlitar för insamling av avläsningar och rapporteringar. Det gäller dock inte de som har digital avläsning i Skillingaryd, Åker och Bondstorp.

Manuel självavläsning

De som ännu inte fått en digital vattenmätare installerad måste årligen meddela tekniska kontoret mätarställningen för att de ska få information om den faktiska årsförbrukningen. Brukningsavgiften grundar sig på hur mycket vatten du gör åt per år. Det kan innebära en högre eller lägre avgift på följande faktura eftersom tidigare debiteringar gjorts efter en uppskattad (beräknad) förbrukning.

Självavläsningen görs antingen per post, per telefon till numret som står på kortet eller allra helst på webbplatsen avlasning.selänk till annan webbplats . Information om hur du gör finns på avläsningskortet.

Avläsningskort skickas ut per post enligt följande:

  • Vaggeryd i februari
  • Bondstorp, Byarum, Hagafors, Hok, Klevshult och Svenarum i juni.

Kontrollera förbrukningen

Upptäcker du på fakturorna att förbrukningen av vatten har ökat markant kan du kontrollera förbrukningen. Titta på vattenmätaren och se att det lilla sexkantiga hjulet står helt still när allt vatten i bostaden är avstängt. Förslagsvis på kvällen.

Om hjulet rör sig trots att vattnet är stängt kan det finns antingen ett läckage eller en droppande kran/toalett i fastigheten.

Digital avläsning av vattenmätare

I Skillingaryd, Åker och delar av Bondstorp har en digital vattenmätare installerats. Dessa mätare läses av automatiskt via en sändare som finns i bilen vi åker runt med före varje fakturering. De som har en digital vattenmätare installerad behöver inte skicka in någon självavläsning.

I år har tekniska kontoret påbörjat byten till digitala mätare i Hok.  Det kommer att delas ut lappar i brevlådan när det blir dags. Arbetet med mätarbyten till digitala mätare beräknas pågå till 2020 tills alla mätare i i hela Vaggeryds kommun är utbytta.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-11-15

Sidansvarig:

Teo Magnusson Bejving

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision