Logotyp Länk till startsidan för Fenix

Kontakt

  • Fenix kultur- och kunskapscentrum
    Box 180, 567 24 Vaggeryd
    fenix@vaggeryd.se
    0393-67 87 00

Ställ en fråga
Publicerad: 2019-02-25

Över 150 jobb att söka på jobbmässan

Tag chansen att träffa cirka 25 arbetsgivare på onsdag. Det finns cirka 150 - 200 jobb och sommarjobb att söka. Den 27 februari är det dags för jobbmässa på Fenix i Vaggeryd.

Nu är det snart dags för årets upplaga av jobbmässan i Fenix med fokus på jobb och sommarjobb. På mässan får företag möjlighet att visa upp sig och samtidigt träffa många arbetssökanden på kort tid. Ett 25-tal utställare kommer finnas på plats. Utställarna kommer från många olika branscher bland annat inom industri, vård och omsorg, lager, hotell/restaurang, turism och bemanning.

- Intresset har varit stort, både att företagen ser att man kommer att behöva rekrytera framöver och att de vill visa upp sig i förebyggande syfte. Många har stora rekryteringsbehov. Idag räcker det inte med att annonsera utan företagen måste ut och leta efter kandidater, säger Linda Christoffersson, från Vaggeryds kommuns arbetsmarknadsenhet.

Fler behöver rekrytera

Årets jobbmässa blir den andra i ordningen. Nytt för i år att är att mässan är i de öppna ytorna innanför Fenix gymnasiums entré och att besökarna bjuds in till två olika tider: Skolelever, från både gymnasium och högstadier, är välkomna den första timmen. Därefter slås dörrarna upp för allmänheten.

- Det är roligt att vi får möjlighet att göra den här mässan i år igen. Att företagen kommer tillbaka visar att det blev ett bra genomslag förra gången. Att vi har fler utställare i år är ett tecken på att vi har en konjunktur som bär, det är fler som behöver rekrytera, säger Viktoria Önneby, arbetsmarknadsenheten.

150-200 jobb och sommarjobb

Anledningarna till att besöka mässan varierar. För skolelever kan det handla om att presentera sig inför praktik och sommarjobb. Den som går ut skolan kan ha fokus på att söka jobb och ta reda på mer om vilka framtida utbildningar som krävs för en fortsatt karriär. Det finns också chans att fylla på med kunskap inför kommande yrkesval och lära sig om vad de olika yrkena innebär.

- Vi hoppas även att den som redan idag har ett jobb, men som funderar på att byta, kommer hit. Genom företagen och organisationen på mässan finns det många jobb att söka, så det är klart man ska besöka mässsan om man går med de tankarna, säger Andreas Karlsson, arbetsförmedlingen.

- Det är jätteroligt med det stora intresset. Vi uppskattar att det kommer finnas mellan 150 - 200 jobb och sommarjobb att söka, avslutar Viktoria Önneby.

  • kl. 14:00 – 15:00 Mässan är öppen för elever
  • kl. 15:00 – 16:00 Mässan är öppen för allmänheten

Den 27 februari fylls korridorerna på Fenix med utställare och besökare under jobbmässan. Sören Karlsson, Linda Christofferson, Andreas Karlsson och Viktora Önneby är förväntansfulla inför jobbmässan.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-02-25

Sidansvarig:

Johan Lundell

Kontakt

Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon: 0393-67 87 13

E-post: fenix@vaggeryd.se

Vaggeryds kommuns logotyp

Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.

Visionen för Vaggeryds kommun:

Här ger vi plats för att göra skillnad.

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision