Logotyp Länk till startsidan för Fenix

Kontakt

  • Fenix kultur- och kunskapscentrum
    Box 180, 567 24 Vaggeryd
    fenix@vaggeryd.se
    0393-67 87 00

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-12-04 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Fjärrundervisning införs på gymnasieskolan Fenix

Vaggeryds kommun följer regeringens rekommendation från tisdagens presskonferens klockan 9:50, med uppmaning från regeringen om distansutbildning i gymnasieskolorna i landet.

Från och med onsdag morgon den 18 mars kommer därför distansutbildning att gälla på Fenix gymnasieskola, SFI och vuxenutbildning.

Viktig information med anledning av att Folkhälsomyndigheten gått ut med rekommendationen att alla gymnasieskolor, yrkeshögskolor samt all vuxenutbildning ska sköta undervisningen på distans från och med onsdag 18 mars till följd av risk för smittspridning av covid-19. Detta meddelades i en presskonferens under tisdagen kl. 9.50.

Vaggeryds kommun följer myndighetens rekommendation och kommer från och med imorgon onsdag 18 mars att gå över till distansundervisning via IT’s learning för gymnasieskolan Fenix, SFI och vuxenutbildningen. Elever och studerande förväntas delta i undervisningen på distans enligt information som kommer från lärare.

Detta beslut gäller tills vidare.

Fältstudieveckan ställs in och ersätts av distansundervisning.

Det är mycket viktigt att elever och studerande håller sig uppdaterade via Fenix info på IT’s. Där kommer ny information att läggas ut så snart det finns någon.

Om elever eller studerande får problem med IT’s går det bra att vända sig till IKT-pedagog Magnus Ekström. Han kommer att finnas finnas tillgänglig på mail och på IT’s. Magnus mailadress är magnus.ekstrom@vaggeryd.se.

Gymnasiesärskolan och lärvux

Gymnasiesärskolan och lärvux kommer ha undervisning på plats på gymnasieskolan Fenix för de elever som är friska. På gymnasiesärskolan rör det sig om fyra elever totalt.

Grundskolor fortsatt öppna

Vaggeryds kommun arbetar i linje med regeringens rekommendationer och jobbar därför förberedande inför olika scenarion som i framtiden kan innebära distansutbildning i grundskolor - men i dagsläget är det inte aktuellt att stänga grundskolan.

Frågor?

För praktiska frågor kring studierna på gymnasieskolan Fenixlänk till annan webbplats, vänd dig till skolledningen på Fenix.

För övriga frågor, se kommunens sida med samlade nyheter och information om coronaviruset covid19 på www.vaggeryd.se/coronalänk till annan webbplats.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell

Kontakt

Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon: 0393-67 87 13

E-post: fenix@vaggeryd.se

Vaggeryds kommuns logotyp

Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.

Visionen för Vaggeryds kommun:

Här ger vi plats för att göra skillnad.

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision