Ställ en fråga
Är du en social och engagerad person? Gillar du språk?? Är du intresserad av samhällsfrågor och vill jobba med människor? Då ska du välja samhällsvetenskapsprogrammet på Fenix!
INRIKTINING: Betendevetenskap och Samhällsvetenskap
Under ditt första år kommer du att läsa högskoleförberedande ämnen för att öppna alla dörrar inför vidare studier på högskolan. Du kommer också läsa entreprenörsskap under ditt första år. I årskurs 2 och 3 har du sedan möjlighet att skräddarsy ditt program genom val av inriktning. Du kan fördjupa dina kunskaper både genom teoretiska studier och praktiskt lärande. Under länkarna till höger klickar du dig fram och läser om hur just du kan profilera din utbildning så att den passar dig.
För dig som tänker dig en framtid som ex lärare, ledare och socionom. Du läser ämnen som ledarskap, kommunikation, sociologi och kulturmöten.
För dig som vill fördjupa dig inom samhällskunskap, historia och geografi.
Genom att praktik är inlagd i utbildningen så knyter du goda kontakter med det lokala näringslivet och har därmed större möjligheter att hitta jobb direkt efter gymnasiet.
Lärare, journalist, polis, socionom, psykolog, bibliotekarie, statsvetare, jurist m.fl.
Poängplaner och mer information om programmets innehåll hittar du på skolverket: Samhällsvetenskap Länk till annan webbplats.
Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!
Senast uppdaterad:
Sidansvarig:
Magnus Ekström
Fenix kultur- och kunskapscentrum
Besöksadress: Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Post: Box 180, 567 24 Vaggeryd
Telefon: 0370-67 80 00 (Vaggeryds kommuns växel)
E-post: fenix@vaggeryd.se
Fenix kultur- och kunskapscentrum är Vaggeryds kommuns utbildningscentrum för gymnasie-, vuxen- och yrkesutbildning. Här finns också kulturskolan och biblioteket.
Här ger vi plats för att göra skillnad.
En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.
En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.
En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.