Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Samverkan inom miljömålsarbetet

I  miljömålsarbetet samverkar Vaggeryds kommun med andra organisationer och intressenter för att få mer effekt i miljöarbetet. 

Klimatrådet

Vaggeryds kommun deltar i det regionala klimatarbetet som leds av Länsstyrelsen. Det innebär bland annat att kommunen finns representerad i Klimatrådet av kommunstyrelsens ordföranden. I klimatrådets beredningsgrupp deltar miljö- och hållbarhetsstrateg.

Klimatveckan

Klimatrådet arrangerar den årliga klimatveckan som innehåller seminarier, utställningar och den stora klimatkonferensen.

  1. Läs mer om Klimatrådet i Jönköpings län Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

EFFEKT – Tillsammans för ett hållbart och tillförlitligt energisystem i Jönköpings län

Vaggeryds kommun är med i projektet EFFEKT som syftar till att öka takten i energiomställningen, för näringslivets konkurrenskraft, klimatomställningen och ur ett beredskapsperspektiv. Vaggeryds kommun dletar på grundnivån i projektet vilket innebär att kommunen kommer att ta del av kunskapshöjningar, analyser och forum som projektet utvecklar.

Projektet pågår under 2023-2026 och arbetet leds av Energikontoret Norra Småland. EFFEKT finansieras huvudsakligen av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Jönköping län samt andra aktörer däribland Vaggeryds kommun.


Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell