Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Nyhetsarkiv – kommun och politik

 • Tillträdesförbud Skillingaryds skjutfält

  Under flera hundra år har Skillingaryds skjutfält varit en militär övningsplats. Idag är skjutfältet övningsplats och i samband med övningarna är det förbjudet att vistas på hela eller delar av skjutfältet.
 • Tillträdesförbud Skillingaryds skjutfält

  Under flera hundra år har Skillingaryds skjutfält varit en militär övningsplats. Idag är skjutfältet övningsplats och i samband med övningarna är det förbjudet att vistas på hela eller delar av skjutfältet.
 • Öppettider under sommaren 2021

  Så har vi öppet under sommaren i kommunens växel och receptioner.
 • Ta hand om dig i värmen

  Sommarvärmen kan vara farlig för alla – särskilt för äldre, kroniskt sjuka och personer med funktionsnedsättning men även för små barn, gravida och personer som tar medicin. Ta hjälp av dessa råd.
 • Anpassningar av smittskyddsåtgärder 15 juli

  Folkhälsomyndigheten bedömer att fler av de föreslagna anpassningarna av smittskyddsåtgärderna för nivå 2 kan genomföras den 15 juli. Att undvika trängsel och att följa de allmänna råden är fortsatt mycket viktigt.
 • Eldningsförbud upphävs

  Eldningsförbudet som infördes den 17 juni 2021 för Vaggeryds kommun upphör att gälla från och med onsdag den 7 juli 2021 kl 16:00.
 • Flera restriktioner lättas 1 juli

  Rådet att bara umgås i en mindre krets förändras. Istället blir rådet från och med 1 juli att umgås på ett smittsäkert sätt, till exempel genom att träffas utomhus.
 • Är ditt barn ute i trafiken med moped eller A-traktor?

  Det är många ungdomar som kör mopeder och A-traktorer runtom i kommunen. Tyvärr ser polisen en hel del risksituationer på kvällarna och har en oro för att ungdomar (och andra) ska ta skada. En bild som också delas av kommunens fältsekreterare.
 • Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 24 juni

  I den regionala sammanställningen från länsstyrelsen ser vi en fortsatt nedgång i antalet smittade av covid-19. Det är mycket som ser positivt ut nu men vi behöver komma ihåg att vi fortfarande lever i en pandemi och att faran inte är över än.
 • Sommarhälsning: "Tack för att ni har kämpat så väl"

  I en sommarhälsning till alla som bor, lever och verkar i Vaggeryds kommun tackar kommundirektör Annika Hedvall och kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson för ansträngningar och uppoffringar under pandemin.
 • Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 11 juni

  I sammanställningen från länsstyrelsen syns en fortsatt nedgång av antalet nya bekräftade fall av covid-19. Förra veckan var det ungefär 300 nya fall. Provtagningen för covid-19 går ner lite, men ligger fortfarande på en ganska hög nivå. Det är bra och visar fortsatt på att det finns en vilja att testa sig vid symtom. Även vaccinerade ska provta sig vid symtom.
 • När sommaren inte blir precis som vanligt

  Vi planerar för att sommarlovet även i år inte kommer se ut som innan pandemin, skolavslutningar genomförs på annorlunda sätt och att fler kanske semestrar hemma.
 • Vuxenansvar för ett tryggt och roligt firande

  Under skolavslutningsveckan kommer kommunens fältsekreterare, personal från kultur- och fritidsförvaltningen, vuxenvandrare samt polisen vara ute och arbeta men vi behöver också er föräldrar - tillsammans gör vi skillnad!
 • Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 27 maj

  Aktuell lägesbild vecka 21. I den regionala lägesbilden syns flera tecken på att smittspridningens utveckling går åt rätt håll. Läget kan dock förändras så det är viktigt att fortsätta hålla i och hålla ut ett tag till. Det gör skillnad.
 • Pröva på arbetslivet — sommarjobb och feriepraktikplatser sommaren 2021

  Meningsfulla och innehållsrika dagar är viktiga även under sommaren. Genom sommarjobb och feriepraktik får ungdomar chansen att prova på arbetslivet.
 • Tävling: Luften är fri!

  Vinn ett stormkök i vår tävling Luften är fri Vaggeryds kommun. Ta med dig kameran, eller varför inte bara mobiltelefonen, och gå ut i naturen för att fånga friluftsögonblick som dessutom kan leda till en fin vinst.
 • Intresserad av tillgänglighet?

  Vaggeryds kommun har startat upp sitt kommunala tillgänglighetsråd igen efter att det varit vilande en period. Vill du delta i rådet?
 • Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 14 maj

  Aktuell lägesbild vecka 19. Veckans regionala lägesbild visar att smittspridningen fortfarande är hög. Vi måste fortsätta att hjälpas åt med att hålla i, hålla ut och följa restriktioner.
 • Nominera dina kandidater till årets priser

  Nu har du chansen att nominera en eller flera personer till årets priser; byggnadsvårdspriset, kulturpriset, miljöpriset, Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse och idrottsliga prestationer.
 • Tillträdesförbud Skillingaryds skjutfält

  Under flera hundra år har Skillingaryds skjutfält varit en militär övningsplats. Idag är skjutfältet övningsplats och i samband med övningarna är det förbjudet att vistas på hela eller delar av skjutfältet.
 • Försvarsmaktens övning Sydfront 21

  Försvarsmakten kommer mellan 25 april och 10 maj att genomföra övningen Sydfront 21. Vaggeryd och Skillingaryd kommer att beröras av övningen under perioden 1-6 maj samt 5-12 maj (övning SEE-21).
 • Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 30 april

  Aktuell lägesbild vecka 17. Veckans regionala lägesbild visar att smittspridningen fortfarande är hög. Vi måste fortsätta att hjälpas åt med att hålla i, hålla ut och följa restriktioner.
 • Kommunens öppettider valborg och 1 maj

  Dag före röd dag har flera av kommunens verksamheter ändrade öppettider. Lördag är en helgdag i och med att det är den 1 maj. De ändrade tiderna ser du här nedan. Om inget annat anges gäller ordinarie öppettider.
 • Berätta om din dag under pandemin

  Upplever du trängsel? Bidra med dina observationer.
 • Fortsatt allvarligt smittläge gör att restriktioner förlängs

  Smittspridningen i Sverige befinner sig fortsatt på en hög nivå och läget i sjukvården är allvarligt. Därför förlänger regeringen och Folkhälsomyndigheten ett antal smittskyddsåtgärder ytterligare en tid.
 • Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 16 april

  Aktuell lägesbild vecka 15. Veckans regionala lägesbild visar att smittspridningen fortfarande är hög. Vi måste fortsätta att hjälpas åt med att hålla i, hålla ut och följa restriktioner.
 • Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 31 mars

  Aktuell lägesbild vecka 13. Veckans regionala lägesbild visar att smittspridningen fortfarande är hög. Vi måste fortsätta att hjälpas åt med att hålla i, hålla ut och följa restriktioner.
 • Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 19 mars

  Aktuell lägesbild vecka 11. Veckans regionala lägesbild visar att antalet bekräftat smittade är den högsta siffran i år. Antal genomförda tester är den högsta under hela pandemin i vårt län.
 • Vaggeryds kommun placerar pensionsmedel ansvarfullt och hållbart

  Vaggeryds kommun placerar pensionsmedel hållbart och ansvarfullt i linje med kommunfullmäktiges övergripande mål som också bidrar till målen i Agenda 2030.
 • Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 5 mars

  Aktuell lägesbild vecka 9. Läget är fortfarande allvarligt och lägesbilden visar ännu ingen nedgång på antalet bekräftade fall i länet. Faran är inte över, fortsätt att skydda dig själv och andra från smitta!
 • Vaggeryds befolkning växer mest i länet

  I veckan publicerade SCB färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig: befolkningen växer på många håll. Även i Vaggeryds kommun har folkmängden ökat.
 • Vuxenvandring – tillsammans gör vi skillnad

  Föreningar i Vaggeryds kommun kan vuxenvandra i Vaggeryd och Skillingaryd och på så sätt göra skillnad och samtidigt intjäna arvode till sin förening.
 • Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 19 feb

  Aktuell lägesbild vecka 7. Läget är fortfarande allvarligt - tack för att du fortsätter att skydda dig själv och andra från smitta!
 • Vaggeryds kommun är finalist i tävlingen Miljöstrategipriset 2021

  Vaggeryds kommun har med sitt arbete med att minska matsvinnet utsetts till en av finalisterna i tävlingen Miljöstrategipriset som anordnas av Miljö & utveckling.
 • Kronprinsessparet i webbmöte med Vaggeryds kommun

  Idag, onsdag den 10 februari, hade Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ett digitalt möte med kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson. Det blev ett samtal om situationen för kommunen, näringslivet och föreningslivet under pandemin, men också om kommunens utveckling.
 • Covid-19 – aktuell lägesbild från kommunens verksamheter 5 feb

  Aktuell lägesbild vecka 5. Läget är fortfarande allvarligt - tack för att du fortsätter att skydda dig själv och andra från smitta!
 • Föräldraskola om narkotika

  Områdespolisen för Vaggeryds kommun tipsar om en Föräldraskola om narkotika i ett utskick till tonårsföräldrar.
 • Covid-19 - aktuell lägesbild från kommunens verksamheter

  Det finns ingen pågående smitta i socialförvaltningens verksamheter. Vaccination pågår enligt plan. Fritidsaktiviteter för barn öppnas upp och gymnasieskolans årskurs 3 återgår till närundervisning. Men läget är fortfarande allvarligt - tack för att du fortsätter att skydda dig själv och andra från smitta!
 • Förlängningar av nationella restriktioner

  Sverige befinner sig fortfarande i en extraordinär situation. Smittspridningen av viruset som orsakar sjukdomen covid-19 är alltjämt kvar på en mycket hög nivå och vården är fortsatt ansträngd. Vid en pressträff under torsdagen 21 januari lämnade regeringen därför besked om ytterligare förlängningar av nationella restriktioner.
 • Vaccination mot Covid-19 i Socialförvaltningen

  Under måndagen 28/12 levererades de första vaccindoserna till Vaggeryds kommun. I samråd med Regionen kommer de första vaccinationerna att ske på demensenheterna på Furugårdens vård- och omsorgsboende i Vaggeryd.
 • Julhälsning till vårdnadshavare

  Det här hälsningen kommer från några av oss som jobbar med, och möter barn och unga, i Vaggeryds kommun. Den är särskilt riktad till dig som är vårdnadshavare med barn i grundskolan.
 • Ulla von Seths stiftelse

  Ulla von Seth, som avled i oktober 2018, har i sitt testamente förordnat att huvuddelen av hennes kvarlåtenskap ska tillfalla en stiftelse.
 • Öppettider under jul- & nyårshelgerna 2020 - 2021

  Under jul & nyår 2020-2021 håller kommunhuset stängt under de röda helgdagarna. Följande avvikande öppettider gäller:
 • Årets interna utmärkelser och förtjänsttecken

  Fredag 18 december, på kommungemensamt digitalt julfika, presenterades vinnarna av utmärkelserna "Årets förbättringsförslag", "Årets miljöinsats" och "Årets digitala lösning". Dessutom uppmärksammades mottagarna av förtjänsttecken.
 • Åtgärder i kommunen efter restriktioner för hela Sverige

  Regeringen ser med oro på den kommande långhelgen och vad den kan betyda för spridningen av covid-19 och lämnade därför fredag 18 december besked om ytterligare restriktioner som gäller hela Sverige.
 • Ytterligare restriktioner för hela Sverige

  Regeringen ser med oro på den kommande långhelgen och vad den kan betyda för spridningen av covid-19 och lämnade därför fredag 18 december besked om ytterligare restriktioner som gäller hela Sverige.
 • Föreningsstöd i samband med Covid-19

  Kultur- och fritidsnämnden beslutade 2020-12-10 att avsätta pengar till föreningar (oavsett verksamhet) som drabbats i samband med Covid-19.
 • Sophie Sagers Jämställdhetsutmärkelse 2020 tilldelas Cecilia Bäckdahl

  Cecilia Bäckdahl, så heter vinnaren av Sophie Sagers Jämställdhetsutmärkelse 2020.
 • SMS till allmänheten om rådande läge avseende coronapandemin

  Allmänheten uppmanas att följa de råd som finns för att minska smittspridningen av det virus som orsakar covid-19 inför kommande högtider och ledigheter.
 • Skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd

  Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Samtidigt upphävs de lokala allmänna råd som gällt i regionerna. Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning.
 • Emma Sandin tilldelas utmärkelse för framstående idrottsprestation

  Vaggeryds kommuns utmärkelse för framstående idrottsprestation går i år till Emma Sandin. Stort grattis!
 • Byggnadsvårdspriset 2020 tilldelas Carl Dahlberg och Louise Johansson

  Grattis till Carl Dahlberg och Louise Johansson som vinner 2020 års byggnadsvårdspris.
 • Avstånd är omtanke

  Nu behöver vi alla hjälpas åt. Vi behöver fortsätta att visa omtanke om varandra genom att följa rekommendationer och råd.
 • Se pressträff om corona och covid-19

  Den 25 november bjöd Vaggeryds kommun in till pressträff för att redogöra för det senaste i arbetet med coronaviruset och covid-19.
 • De lokala allmänna råden i Jönköpings län förlängs

  Folkhälsomyndigheten har beslutat att förlänga de skärpta allmänna råden från och med 24 november 2020, till och med 13 december 2020.
 • Årets julklapp till medarbetare stöttar den lokala handeln

  Medarbetare i Vaggeryds kommun får en julgåva att använda för att handla lokalt och på så sätt mildra de negativa effekterna som drabbat det lokala näringslivet och den lokala handeln till följd av coronaviruset.
 • Information om arbetet med covid-19

  Vaggeryds kommun redogör för det senaste i arbetet med coronaviruset och covid-19 samt de lokala allmänna råden för Jönköpings län som infördes den 3 november.
 • Klart med ny miljö- och byggchef

  Det blir Thomas Andersson som blir ny förvaltningschef på miljö- och byggförvaltningen.
 • Lokala allmänna råd införs i Jönköpings län

  Från och med idag, tisdag den 3 november 2020, införs lokala allmänna råd i Jönköpings län, på grund av ökad smittspridning av covid -19.
 • Allvarligt läge i pandemin – krisledningsorganisationen återaktiveras

  Vaggeryds kommun återaktiverar krisledningsorganisationen med anledning av den pågående pandemin och den ökade smittspridningen. Smitta finns inom socialförvaltningens och skolans verksamheter.
 • Visst tänker du säkert på nätet?

  Det är lätt att värdefull information hamnar i fel händer. Genom att tänka dig för när du agerar på nätet och genom några enkla åtgärder så kan du komma långt i ditt uppkopplade liv.
 • Mats Oskarsson, ny ordförande i kommunfullmäktige

  Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 31 augusti valdes Mats Oskarsson till ny ordförande. Här kommer en kort intervju med Mats:
 • Invigning av Ungdomsmottagningen och Fältsekreterarnas nya lokal

  Måndag 5 oktober var det dags för invigning av ungdomsmottagningen och fältsekreterarnas nya lokal i Vaggeryd.
 • Våga fråga, våga ta hjälp

  Mår du dåligt? Eller känner du någon som inte mår bra och behöver hjälp? Du är inte ensam. Självmord är ett ämne som berör många och det är viktigt att vi pratar om det.
 • Dialogturnén avslutad - tack för att du gjorde skillnad!

  Under perioden 15 oktober 2019 till 1 september 2020 genomförde vi vår dialogturné. Totalt blev det 9 dialoger. Syftet var att ta reda på hur vi
  tillsammans med våra invånare skapa bra förutsättningar för tillväxt och utveckling där vi bor.
 • Historien om mejeriet i Skillingaryd

  Mejeriet var en viktig epok i skillingarydsbygdens historia och en symbol för den drivkraft och företagsamhet som finns i föreningslivet. Många skillingarydsbor har minnen av mejeriets verksamhet som fyllde en viktig funktion. Nu lever namnet kvar i Äldrecentrum Mejeriet.
 • Vi flaggar för allas lika värde

  Vecka 34 går i regnbågens färger i Jönköpings län när mångfald och olikheter hyllas under Jönköping Qom ut.
 • Hur ska Skillingaryds delområde se ut i framtiden?

  Den 25 augusti hade vi dialog om Vaggeryds delområde. Den 1 september är det dags för den sista dialogen i vår dialogturné och den berör Skillingaryds delområde. Detaljerat program hittar du längre ned på sidan.
 • Tack för att du fortsätter ta ansvar

  Pandemin pågår fortfarande och nu är det viktigt att vi fortsätter följa myndigheternas rekommendationer. Tillsammans gör vi skillnad!
 • Information gällande IVO:s fördjupade granskning

  Kommunledningen vill framföra att samtliga medarbetare i socialförvaltningen har gjort – och gör – ett fantastiskt arbete varje dag för att hantera och begränsa smittspridning. Vaggeryds kommun överraskades vid regeringskansliets presskonferens den 7 juli över att kommunen är särskilt drabbad och ska granskas, då kommunen inte fått några tidigare indikationer på att kommunen skulle vara särskilt utsatt eller drabbad. Dock ser Vaggeryds kommun positivt på en fördjupad granskning och analys av IVO, då detta är viktiga delar i utveckling och utvärdering av våra verksamheter.
 • Ökat samarbete förbättrar servicen till våra invånare

  De fyra kommunerna i Gnosjöregionen, Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo samverkar redan i allt från kunskapsbaserade nätverk till formella samarbeten som exempelvis vårt kommunalförbund SÅM, vilka hanterar avfall och återvinning.
 • Polisen och Vaggeryds kommun avger medborgarlöfte

  Sedan ett par år tillbaka har Vaggeryds kommun och polisen tillsammans arbetat med brottsförebyggande och trygghetsskapande frågor. Medborgarlöftet för 2020 är nu undertecknat.
 • Vuxenvandrarna gör skillnad

  Vuxenvandrarna är ute och träffar ungdomar på fredag- och lördagkvällar. Vuxenvandrarna kommer från olika föreningar runt om i kommunen.
 • Evald Andersson har avlidit

  Igår nåddes vi av det mycket tråkiga beskedet att Evald Andersson har gått bort. Evald satt som kommunstyrelsens ordförande mellan 1989-2002.
 • ”Nu är det uthållighet som gäller”

  – Vår största utmaning nu är uthållighet, både nationellt och regionalt, sa kommundirektör Annika Hedwall vid den pressträff som Vaggeryds kommun bjöd in till om läget när det gäller coronaviruset.
 • Vi ställer om när sommaren inte blir som vanligt

  Snart kommer ett sommarlov som inte ser ut som vanligt för barn och ungdomar i Vaggeryds kommun. Vi planerar för att skolavslutningar genomförs på nya sätt och att fler semestrar hemma.
 • Se pressträff om corona och covid-19

  Den 5 maj kl 09.30 bjöd Vaggeryds kommun in till pressträff för att redogöra för det senaste i arbetet med coronaviruset och covid-19.
 • Håll i och håll ut – vi är i början av krisen

  Vaggeryds kommun om det senaste i arbetet med coronaviruset och covid-19. En aktuell lägesbild från kommunledningen, socialförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen.
 • Se pressträff om corona och covid-19

  Den 21 april kl 09.30 bjöd Vaggeryds kommun in till pressträff för att redogöra för det senaste i arbetet med coronaviruset och covid-19.
 • Ring bara 1177 om det verkligen behövs

  Belastningen på 1177 är nu mycket hög - därför är det viktigt att du som har frågor om coronaviruset och covid-19 i första hand söker svar på 1177.se eller ringer 113 13.
 • Tradition av att hjälpa varandra och ställa upp

  De åtgärder som har vidtagits för att minska smittspridningen av coronaviruset påverkar vardagslivet för alla som bor, lever och verkar i Vaggeryds kommun. Så här arbetar Vaggeryds kommun för att se till att samhällsviktig verksamhet fungerar.
 • Information med anledning av coronaviruset covid-19

  Vaggeryds kommun följer noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset covid-19 och samverkar med andra aktörer i regionen.
 • Information med anledning av coronaviruset, covid-19

  Vaggeryds kommun följer utvecklingen gällande nya coronaviruset, covid-19. Vi arbetar aktivt med frågan och har upprättat en arbetsgrupp och har beredskap att förstärka arbetet om det behövs.
 • Vaggeryd växer mer än någonsin

  På fem år har Vaggeryds kommuns befolkning ökat med åtta procent.
 • Vaggeryds kommun flaggar för allas lika värde

  Idag vajar regnbågsflaggan utanför kommunhuset Skillingehus i Skillingaryd för att visa att Vaggeryds kommun står för allas lika värde och ett inkluderande samhälle.
 • "Drop in" om årsredovisningar för gode män och förvaltare

  Överförmyndarkansliet GGVV bjuder in till ”drop in” avseende årsredovisningar 2019.
 • Båramo blir en del av Europas järnvägsnät

  Båramo kombiterminal i Skillingaryd kommer från och med december 2020 att ingå i EU:s järnvägsgodskorridor ScanMed som sträcker sig från Oslo/Stockholm till Palermo genom Europa.
 • Kan du ha rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

  Bostadstillägg är ett tillägg till den allmänna pensionen. Din bostadskostnad, dina inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få något bostadstillägg. Du bör därför göra en beräkning innan  du ansöker.
 • Fibersatsningen som inte liknar någon annan

  Två starka fiberföreningar, ett engagerat energibolag och en uppviglare till kommun har tillsammans drivit på en fibersatsning i Vaggeryds kommun som är utan jämlike i Sverige. Läs om det innovativa nätverket ”välfärdsporten” och de ideella krafter som mot slutet av 2020 har gjort Vaggeryds kommun till en av landets mest fiberuppkopplade landsbygdskommuner.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Alija Bucuk