Publicerad: 2019-05-15

Tisdag 14 maj klockan 08:30 invigdes konstverket RUMTID på Stigamo.

Konstverket RUMTID invigdes på annorlunda vis

Under tisdagsmorgonen avslöjades de två nya konstverken som kommer ståta på Stigamos industriområde. På invigningen valde man att klippa ett stenblock i stället för att klippa banden.

Konstverket, som är sju meter högt och åtta meter brett, är att av de två skulpturer som under tisdagen invigdes på ett osedvanligt vis, mitt i på industriområdet Stigamo som är under utveckling.

– Vi står inför slutförandet av Stigamo, ett av de största projekten i Vaggeryds kommuns historia. Det är ett projekt som under lång tid kommer att påverka vår kommun på fler sätt än vi kan förutse idag. Vårt läge utmed E4:an skapar fantastiska förutsättningar – om vi sätter en passare mitt i konstverket och ritar en radie på 40 mil så når vi 80 procent av Sveriges invånare. Det geografiska läget är mitt i prick, säger Jerry Karlsson, ordförande i tekniska nämnden när han på tisdagen presenterade konstverken som kommer att vara ansiktet för industriområdet Stigamo.

Jerry Karlsson "klipper bandet" när konstverket invigs inför publik.

Jerry Karlsson, ordförande i tekniska nämnden, "klipper bandet" när konstverket invigs inför publik.

Stenarna i konstverket är faktiskt hämtade från industriområdet, och det finns det en tanke bakom. Konstnären Thomas Nordström berättar:

– Det finns ett kulturhistoriskt värde i att använda sig av de här stenarna som ändå skulle flyttas. Sen ville vi göra något relativt stort med relativt små medel. Grundtanken var att visa något som har en historia, samtidigt som den gula strukturen syftar på något som komma skall. Det tycker jag vi har lyckats bra med, säger Thomas Nordström.

Thomas Nordström är tillsammans med Annika Oskarsson konstnären bakom konstverket.

Konstnären Thomas Nordström har tillsammans med Annika Oskarsson skapat konstverken.

Det andra konstverket på Stigamo.

Det andra konstverket på industriområdet Stigamo. Foto: Gunnar Höglund/Jönköpingsposten

2019-05-15

Simone Kamm