Publicerad: 2019-06-10

Jönköpings län, en smart arena

Vaggeryds kommun på Almedalsveckan

Utvecklingskraft, spetskompetens, hållbarhet och starka framtidsutsikter – det är några av de områden som aktörer från Jönköpings län kommer att belysa under Almedalsveckan. I år görs för första gången en gemensam satsning för att skapa intresse och driva debatt under veckan. Vaggeryds kommun deltar med två seminarier.

Jönköpings län är en dynamisk och utvecklingsorienterad region. Här finns många starka aktörer som förstärker och kompletterar varandra och tillsammans driver frågor som är viktiga för hela landet. I år kraftsamlar vi och verkar på en gemensam arena under Almedalsveckan.

Under fyra dagar av Almedalsveckan står aktörer från länet för ett brett program av seminarier och samtal med representanter från vårt län och inbjudna samarbetspartners och gäster. Ämnen som kommer lyftas är bland andra digitalisering, tillgänglighet, innovation, stadsutveckling, framtidens hälso- och sjukvård, ledarskap, kompetensförsörjning, samproduktion inom forskning och näringsliv, höghastighetsjärnväg och mycket mer. Med programmets innehåll är syftet att stärka länets konkurrenskraft och skapa debatt runt nationellt väsentliga perspektiv för framtiden.

– Vi är glada över att få berätta om vårt arbete med långsiktig kompetensförsörjning i ett sammanhang där vi når en stor publik. Båda våra seminarier, ”Från förskola till jobb” och "Hur lyckas vi med integration till självförsörjning?", visar på det breda samarbete vi har med arbetsförmedlingen och inte minst vårt fantastiska näringsliv, säger Annika Hedvall, kommundirektör.

Vecka 27 varje år är Almedalen är en politisk arena som samlar de nationella, regionala och kommunala perspektiven inom en mängd områden. Almedalsveckan ger tillträde till opinionsbildare och beslutsfattare och är en viktig plattform för dialog och debatt för att driva och få genomslag för Jönköpings läns prioriterade frågor – utifrån en gemensam regional utvecklingsstrategi.

– Det är viktigt för oss att bidra till en attraktiv region och till att ytterligare öka attraktionskraften för Vaggeryds kommun. Jag tycker det är ett samhällsansvar vi har att bidra med våra goda exempel. Att långsiktigt arbeta med kompetensförsörjning är nödvändigt för att våra företag ska kunna växa och för att vi i kommunen ska klara vårt välfärdsuppdrag, säger Annika Hedvall, kommundirektör.

Bakom satsningen står Region Jönköpings län, Jönköpings kommun och Jönköping University tillsammans med flera av länets kommuner och näringsliv. Tillsammans visar vi upp ett dynamiska, attraktivt och samlat län – ett smart län helt enkelt.

2019-06-10

Johan Lundell