Publicerad:

Siluetter av två personer som hoppar. Himlen är orangefärgad.

En vecka fri från våld – Orange week

Veckan syftar till att sprida kunskap kring mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Budskapet är att våld går att förebygga.

Mellan den 22 och 28 november pågår “Orange week” eller “En vecka fri från våld” som handlar om våld i nära relationer. Syftet med veckan är att sprida kunskap om mäns våld mot kvinnor och informera om hur våldet går att förebygga.

Under veckan inträffar även den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, Orange day, som FN instiftat. Detta uppmärksammar vi genom att lysa upp länet i färgen orange.

I Sverige uppmärksammas Orange Day under den nationella kampanj- och aktivitetsveckan En vecka fri från våld, som fokuserar på hur myndigheter, kommuner, civilsamhälle och andra aktörer kan verka för att förebygga våld.

Under hela veckan kommer flera byggnader och platser i länet att belysas i färgen orange.

Vill du delta i någon föreläsning i ämnet så är det bara att följa länken.

Johan Lundell