Publicerad:

Försvarsmakten övar på ett fält.

Försvarsmakten övar

Information om kommande övningar i Vaggeryds kommun perioden 9-26 maj.

Under perioden kommer tre övningar genomföras i kommunen; Arméövning Våreld 22, Luftförsvarsövning 22 samt Swedec EOD Exercise 22. Övningarna syftar till att bidra till ett starkare försvar och öka Försvarsmaktens samlade förmåga till att möta ett angrepp på Sverige. Överlag under perioden kommer högre ljudnivåer förekomma och militära fordon kommer röra sig i området.

I början av perioden (9-13 maj) övar Armén förmågan indirekt eld. Det inkluderar skarpskjutning av artilleri och granatkastare på Skillingaryds skjutfält. Det innebär även skarpskjutning från Hagshults flygbas in mot skjutfältet. Buller kommer att förekomma under dagtid och eventuellt även kvällstid. Även resten av angiven tid kommer markstridsmoment genomföras på fältet.

16-26 maj genomförs Luftförsvarsövning 22. Under övningen deltar stridsflyg och annan flygverksamhet som tillfälligt baserar på Hagshult flygbas, Vaggeryds kommun. Buller kommer att förekomma dygnet runt, företrädesvis dagtid, under hela övningsperioden.
Mer information om de olika övningana finns på:

Johan Lundell