Publicerad:

Johanna Rundbäck

Sophie Sagers Jämställdhetsutmärkelse 2022 tilldelas Johanna Rundbäck

Årets pristagare, en engagerande lagledare och tränare som arbetar för förändring av stereotyper som ibland finns inom idrotten.

”Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse syftar till att utveckla och förbättra jämställdheten i kommunen där kvinnor och män, flickor och pojkar, ska ha lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter.”

I årets nominering av Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse beskrivs året pristagare Johanna Rundbäck som en engagerande lagledare och tränare som arbetar för förändring av stereotyper som ibland finns inom idrotten.

Johanna är idag verksam inom Waggeryds IK (Idrottsklubb) och är sedan 5 år tillbaka lagledare för tjejfotbollen med både träning och matchspel på agendan.

Johanna är en ledare som ger energi och styrka på fotbollsplanen med en förmåga att passa vidare sportens anda och glädje för att stärka unga tjejer även utanför fotbollsplanen.

Johanna exemplifierar hur ett engagemang kan utvecklas från en idé till handling och resultat. Idén om att lika många tjejer som killar ska vara aktiva och ha samma förutsättningar inom sporten.

Årets pris ges för uppmärksamma och lyfta Johannas engagemang för ett jämställt idrottsutövande inom Vaggeryds kommun.

Stadgar för Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse

Utmärkelsen är till att uppmärksamma och lyfta personer, föreningar, organisationer, studieförbund, skolor och företag som jobbar för ett jämställt samhälle.

Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse utgår från nationella riktlinjer.

Beata Vilkhed