Publicerad:

Bernt Gustafsson

Miljövårdspriset tilldelas Bernt Gustafsson

Vaggeryds kommun har beslutat att tilldela 2022 års miljövårdspris till Bernt Gustafsson.

Bernt Gustafsson har under lång tid bedrivit lantbruk vid Högabråten och bidragit till att skapa ett öppet odlingslandskap med höga naturvärden. Bernt är en god förebild och välkomnar generöst besökare till Högabråten. Området är ett populärt utflyktsmål för både invånare och turister som kan njuta av utsikten, fika under den gamla eken i Högabråten och ta del av de naturvärden som finns.

Initiativet bidrar till att uppnå miljökvalitetsmålet ”Ett öppet odlingslandskap” och ”Ett rikt växt- och djurliv”.

Högabråten
Bernt Gustafsson

Miljövårdspris

Vaggeryds kommuns miljövårdspris tillfaller den eller de som utmärkt sig på ett ur miljösynpunkt förtjänstfullt sätt. Pris kan också utgå för att stimulera till insatser, åtgärder och kunskaper inom miljövården. Priset kan delas ut till företag i kommunen, enskilda personer, organisationer, föreningar eller sammanslutningar såsom skolklasser.

Prissumman är på 10 000 kr och juryn består av ledamöter från miljö- och byggnämnden samt kommunstyrelsen.

Johan Lundell