Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Personer som paddlar i en kanot på ett vattendrag. På bilden står Klimatveckan 16-22 oktober 2023, Energi, tillsammans har vi kraften.

Klimatveckan 2023 med tema "Energi - tillsammans har vi kraften"

Årets klimatvecka arrangeras mellan 16 till 22 oktober i hela Jönköpings län. Vaggeryds kommun sätter fokus på den småskaliga vattenkraftsproduktionen.

Vattenkraften ger förnybar energi och spelar nationellt en viktig roll som reglerkraft för sol och vind då den kan balansera den varierade efterfrågan på el både över året och under ett dygn. I Vaggeryds kommun finns ett antal småskaliga vattenkraftverk som är viktiga komplement till andra energislag.

Arrangemang under Klimatveckan

Under veckan kan du ta del av en rad olika aktiviteter runt om i länet för att få ökad kunskap och inspiration kring omställning till ett klimatsmart samhälle.

Fakta Klimatveckan

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet med syfte att bidra till att nå länets gemensamma vision Klimatsmart Plusenergilän. Klimatveckan präglas av gränsöverskridande, lättillgängliga och kunskapshöjande aktiviteter som ger inspiration och motivation att jobba tillsammans för att minska klimatpåverkan och anpassa samhällen till ett förändrat klimat.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell