Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Berry Lilja

Berry Lilja har avlidit

Efter en tids sjukdom avled Berry Lilja i sitt hem lördagen den 1 juni. Berry satt som kommunstyrelsens ordförande mellan 2011-2014.

Under tisdagen kommer det att flaggas på halv stång utanför kommunhuset i Skillingaryd. Vi kommer också att ha en kondoleansbok i receptionen på Skillingehus där allmänheten kan lämna en sista hälsning.

Kenth Williamsson minns Berry på följande sätt:

Det är med stor sorg, respekt och saknad vi nåtts av budet att tidigare kommunalrådet och Socialdemokraten Berry Lilja har gått bort.

Berry var under många år en stark och tydlig röst som utvecklade vår kommun och vårt län. Han förstod vikten av ett samhälle där alla behövs och där alla har betydelse. Det märks inte minst i kommunens vision och värdegrund som togs fram under hans ledning och som fortfarande lever kvar.

Man han drev också på de stora infrastrukturfrågorna då han förstod hur viktiga de är för utvecklingen, som exempelvis Y:et och elektrifieringen som finns med i nationell plan.

Det var inte utan att man fängslades av Berrys klarsynthet och klokhet. Han var en mästare på att förklara hur saker och ting hängde ihop.

Under många år fram tills nu fick jag förmånen att lära känna Berry och vi träffades allt oftare i takt med att mitt politiska engagemang ökade.

En av Berrys stora styrkor var hans förmåga att se helheten och de stora dragen. Han var analytisk och kunde enkelt dra slutsatser och hade även ett socialt patos.

Men det var inte bara politiken som tog hans tid. Förutom familjen så gillade han kultur, design och måleri, besökte utställningar mm. Han hade många olika intressen.

Jag har mycket att tacka Berry för. Han fick politiken att verka enkel och lätt att förstå. Han kunde också få politik att bli verklighet och han kunde bryta ned det som var svårt och göra det enkelt.

Avtrycken i Vaggeryds kommun är många och tankarna går till hans familj och andra som mist en stor och varm medmänniska.

Vila i frid och tack för allt du gjort här i kommunen och regionen.

Kenth Williamsson
Kommunstyrelsens 1:e Vice ordförande

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell