Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Flygbild över Logpoint-området

LogPoint industriområde, Södra Stigamo

Vaggeryds kommun samverkar med Jönköpings kommun kring utvecklingen av logistik- och industriområdet LogPoint South Sweden - ett område som sträcker sig över båda kommunerna, från Torsvik i norr till Södra Stigamo vid riksväg 30 i söder.

Exploateringsområdet har industritomter på 20 000-200 000 kvm.

LogPoint är den perfekta landningsbanan för företag som vill ha tillgång till Skandinaviens huvudstäder och dess affärsmöjligheter.

Bakgrunden till denna kommunövergripande samverkan är ett undertecknat samarbetsavtal som sedan blev ett gemensamt bolag med uppdrag att samordna frågor kopplat till infrastruktur, arbetstillfällen och marknadsföring. Idag är man tillbaka till ett samarbetsavtal med ambitionen att få till stånd etableringar av logistikverksamheter i denna del av Sverige.

Tillsammans äger Jönköping och Vaggeryd drygt 200 hektar attraktiv industrimark med bästa skyltläge mot E4:n och närhet till Torsvik och Jönköpings centrum.

Logpoint South Sweden omfattar verksamhetsområdena på Torsvik samt norra och södra Stigamo och expanderar kraftigt idag. Läget är perfekt - inom en radie av 40 mil når du 80 procent av Sveriges befolkning. Här finns också många logistikintensiva företag såsom IKEA, Elgiganten, Bring, Aditro, Babyshop, PEN och Bubs som förstått att regionen präglas av entreprenörskap och drivkraft, med goda nätverksmöjligheter och stor affärsnytta. 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-01-22

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision