Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från Näringsliv och arbete.


 • Storinvestering på gång i Vaggeryd: EQT tar över fyra fastigheter för expansiv satsning

  En betydande affär har nyligen ägt rum på Södra Stigamo och i närheten av travbanan i Vaggeryd. EQT, ett av världens ledande privata riskkapitalbolag, har förvärvat fyra fastigheter och tomter från det lokala företaget Aspehofs Fastigheter.
 • Händer som planterar en rosa blomma i sandig jord.

  Ansök om feriepraktik i sommar

  Du som är 17 eller 18 år i år kan ansöka om feriepraktik som kommunen anordnar under fyra veckor i sommar.

 • Aditros fastighetsägare expanderar med 73 000 kvadratmeter logistikutrymme

  En ny era av tillväxt kan ta sin början för Aditro med en imponerande tillbyggnad av logistikbyggnaden på fastigheten Fåglabäck 2.24.

 • Vision Days 2024

  Vision Days: en satsning för att stärka näringslivet och företagandet i GGVV-området med mål att sätta nationellt fokus på vår viktiga tillverkningsregion. De här dagarna visar vi hur vi genom god samverkan kan stärka vår region ytterligare, både regionalt, nationellt och internationellt i så kallad Gnosjöanda.

 • Byggnation av stort batterilager för stabilare och grönare energiförsörjning i Vaggeryd

  För att stärka den lokala energiförsörjningen och främja den gröna omställningen byggs just nu ett energilager mellan Vaggeryds Energi och Vaggeryds chark. Med det här lagret vill man skapa en energireserv som kan hantera både över- och underskott av el i nätet, något som förväntas göra elnätet mer robust, pålitligt och kostnadseffektivt.

 • Holländsk kompetens till Vaggeryd

  En spännande möjlighet öppnar sig för näringslivet i Vaggeryds kommun när vi nu förbereder oss för att välkomna potentiella nyinflyttare från Nederländerna på en stor emigrationsmässa.

 • Besöksnäringsträff på High Chaparral!

  Torsdagen den fjortonde mars samlades aktörer från besöksnäringen i GGVV-regionen på High Chaparall för en förmiddag fylld av både nätverkande och kunskapsutbyte. Under temat "Hur redo är du att möta den utländska gästen?" fick deltagarna möjlighet att fördjupa sig i ämnet.

 • Näringslivsfrukost med Business Vaggeryd!

  Med ett nästintill öronbedövande sorl och en prisbelönt lokal som bakgrund inleddes årets första näringslivsfrukost i Business Vaggeryds regi förra fredagen. Entreprenörer och företagare samlades då redan kvart över sju för att delta i en morgon fylld av kunskapsutbyte och spännande nyheter.

 • Vaggeryd - Sveriges hetaste affärskommun

  Vaggeryd kommun tar förstaplatsen som den hetaste affärskommunen för kommersiella fastigheter i Sverige 2023!

 • Kompetensbarometern 2024

  Nu har du möjlighet att påverka utvecklingen av kompetensförsörjningen i vår region genom att svara på enkäten Kompetensbarometern 2024
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm