Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från Näringsliv och arbete.

 • Utvärdera kommunens arbete med besöksnäringen

  Vaggeryds kommun utför varje år en enkätundersökning riktad till aktörer inom besöksnäringen för att veta hur vi tillsammans kan förbättra samarbetet och bli en mer attraktiv plats.
 • Nominera Årets nytänkare

  Varje år delar Tillväxtstiftelsen ut ett pris till Årets nytänkare i samtliga 13 kommuner i Jönköpings län. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt att lyfta fram goda förebilder som genom sitt arbete inspirerar andra att tänka stort.
 • Lokala aktörer gratuleras för ärofyllda titlar

  I veckan gratulerade Vaggeryds kommun tre lokala aktörer som under den senaste tiden fått mottaga ärofyllda titlar.
 • Första etableringen har börjat byggas på Vaggeryds logistikpark

  Näringslivsfunktionen på Vaggeryds kommun har idag besökt och gratulerat Odd Molly till att deras första etablering på Vaggeryds logistikpark är igång.
 • Frukostmöte om arbetsmarknads- och näringslivsfrågor 22 oktober

  Välkommen på frukostmöte med Vaggeryds kommun. Vi ses på Elis och pratar kring temat Hållbarhet - Att växa hållbart, social hållbarhet och hur kan jag faktiskt göra business utifrån ett hållbart företagande.Efter mötet erbjuds ni som är intresserade en rundvandring i produktionen.
 • Ny etablering av logistikcenter på södra Stigamo

  CH Square har tecknat ett nyttjanderättsavtal med Vaggeryds kommun om 65 800 m² mark på södra Stigamo. Där ska CH Square bygga logistikcenter till internationella rederi- och logistikbolaget DFDS.
 • Maskinuthyrningsföretag expanderar i Vaggeryd

  Företaget G rent, som hyr ut maskiner till privatpersoner och företag, köper 5000 m² mark av kommunen för att bygga nya lokaler.
 • Kvinnor leder – ett lokalt nätverk för dig med tillväxtfokus

  Är du kvinna, entreprenör, företagare, vd? Vill du tillsammans med andra kvinnor som driver företag vara med i ett nätverk som samverkar i hela Jönköpings län med utgångspunkt från din lokala dagliga verksamhet? Då ska du fortsätta läsa!
 • Ökad dialog med livsmedelsföretag i höst

  Under hösten kommer kommunen att jobba för en ökad dialog med företag som hanterar livsmedel.
 • Besöksnäring finns digitalt på Tripadvisor och Google

  Besökare kan nu hitta fler platser att besöka i Vaggeryds kommun via Tripadvisor och Google. Vi har börjat lägga in badplatser, vandringsleder, och besökmål. Tillsammans kan vi hjälpas åt att förbättra det digitala innehållet för besökare och fylla på mer fler besöksvärda platser.
 • Göran Kronholm överraskades som Årets Företagare 2021

  Göran Kronholm är årets företagare 2021 i Vaggeryds kommun. Se bilder från när han överraskades på parkeringen utanför Anderssons Mekaniska.
 • Vaggeryd störst i landet i upphandling med mindre företag

  De mindre företagen i kammar hem en större bit av upphandlingen i Vaggeryds kommun, än någon annanstans i landet. Det visar färska siffror från Företagarna. "Vi har jobbat aktivt för att möjliggöra för mindre företag att delta i upphandlingar" säger Tamara Modric, upphandlare på Vaggeryds kommun.
 • Lär dig mer om upphandlingar med Vaggeryds kommun

  Hur fungerar upphandlingar, och vad har Vaggeryds kommun för upphandlingar på gång framöver? Den 20 september bjuder vi in dig på informations- och dialogmöte.
 • Husqvarnas första spadtag på södra Stigamo

  Idag satte Husqvarna spaden i marken på södra Stigamo! Nu påbörjas bygget av deras 45 000 km² stora logistikbyggnad som ska drivas av Postnord.
 • Nominera Årets Företagare & Årets Unga Företagare i Vaggeryds kommun 2021

  Nu är det dags att nominera den företagaren som du tycker förtjänar att ta hem det prestigefyllda priset Årets Unga Företagare & Årets Företagare i Vaggeryds kommun 2021. Du är välkommen att nominera flera personer om du önskar.
 • UngDrive

  Vill du testa på att starta eget företag i sommar?
 • Ansök om feriepraktik i sommar

  Du som är 17 eller 18 år i år kan ansöka om feriepraktik som kommunen anordnar under fyra veckor i sommar. Sista ansökningsdag är den 15 april.
 • Infrahubs köper mark på södra Stigamo

  Vaggeryds kommun har sålt 76 000 kvm mark till Infrahubs Fastighet, med en option på ytterligare 53 000 kvm angränsande mark på logistikområdet södra Stigamo – en del av Logpoint South Sweden.
 • Fossilfria bränslen i kommunen – var med och påverka

  Vi vill möta våra företags behov för framtiden. Just nu har kommunen förfrågningar kring etableringar av mackar för fossilfria bränslen. Vi undrar därför – vilket bränsle är det som ni företag i kommunen behöver, och vill ha? Svara på enkäten för att påverka kommunens framtida bränslen.
 • Nytt sätt att rapportera farligt avfall

  Sverige behöver ha bättre kontroll på sitt farliga avfall. Därför skärps kraven på att företag och verksamheter ska rapportera uppgifter om sitt farliga avfall till ett nytt avfallsregister. Från och med den 1 november ska verksamheter börja rapportera hos Naturvårdsverket.
 • Odd Molly berättar om Vaggerydssatsningen under näringslivsfrukosten på fredag

  I "En ny slags näringslivsfrukost" på fredag 12 mars kl. 08.00 har du möjlighet att ställa frågor till Philip Löfgren på Odd Molly, som berättar om företagets "flaggskepp"- nyinköpta Vaggeryd logistikpark.
 • Regeringsförslag – förläng stöd till enskilda näringsidkare och lokalhyresvärdar

  Regeringen har föreslagit att förlänga omsättningsstödet för enskilda näringsidkare med omsättningstapp, samt stödet till lokalhyresvärdar med sänkta hyror.
 • Besöksnäringen i Vaggeryds kommun träffas 1 mars

  Måndag 1 mars, kl. 08:00-9:30 träffas företagare som jobbar inom turismen i Vaggeryds kommun över ett digitalt möte för att diskutera sommaren vi har framför oss.
 • Hur har covid-19 påverkat ditt företag i handel, service eller besöksnäring?

  Vi på näringslivsfunktionen Vaggeryds kommun är intresserade av hur det har gått för handel, service och besöksnäring under förra året, jämfört med normala år.
 • Jobbspår för alla ska ge fler möjlighet till jobb

  Europeiska socialfonden har beviljat tio miljoner kronor till projektet Jobbspår för alla. Ett projekt som kommer arbeta för att män och kvinnor som idag står långt från arbetsmarknaden kommer närmare ett jobb.
 • Teaterfoajén i Skillingaryd får ny form!

  Teaterfoajén, tillika biblioteksentrén i Skillingehus får ett nytt ansikte. Vaggeryds kommuns ambition är att där ska bli en kreativ mötesplats med yta för både varierande utställningar, miniföreläsningar och sittplatser för arbete eller studier med laptopen.
 • Tina och översten får delägare efter en oväntad vänskap

  ”Det är inte likt mig att gå in i butiker och börja prata med personalen. Men så besökte jag Tina och Översten i somras och jag blev helt förälskad i byggnaden och atmosfären. Så jag började prata med ägaren Lisa och det ena ledde till det andra” säger Jessie. I november gav den nya vänskapen frukt, och Jessie gick in i Tina och Översten som delägare tillsammans med Lisa Pellgaard.
 • Skillingarydssalvan är Årets Nytänkare 2020 i Vaggeryds kommun

  Fredagen 11 december var det för andra året i rad dags att utse Årets nytänkare i Vaggeryds kommun. I år blev vinnarna två företagare som blixtsnabbt ställde om och började producera handsprit, när Covid-19 bröt ut under våren 2020. För detta tilldelas nu Karolin Grunditz och Andréas Ahlgren – ägarduon bakom Skillingarydssalvan och varumärket FyraEss – 15 000 SEK i utvecklingspengar.
 • Checklista för stöd till enskilda näringsidkare

  Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Länsstyrelsen handlägger stödet men du gör din ansökan hos Boverket.
 • Lunch & Learn, fem intressanta lunchseminarier

  Nationella företagsakutens webbinariumserie ”Lunch & Learn” består av fem intressanta föreläsningar och diskussionsforum om hur företag har coronaanpassat sina verksamheter, deras omställningsresor samt tips och tricks. Möt entreprenören bakom den innovativa affärsidén, ta chansen att ställa frågor till sociala medier-specialisten eller få konkreta tips på hur du ska genomföra interna kompetensutvecklingsinsatser.
 • Länkar för företagare under covid-19

  Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av coronaviruset (Covid-19) har vi samlat ett antal länkar där du som företagare i Vaggeryds kommun kan hitta viktig information. Vi på finns på plats och kan stötta eller vara bollplank till dig som företagare.
 • Besök till arbetsmarknadsenheten

  Med bakgrund av folkhälsomyndigheten lokala allmänna råd för Jönköpings län anpassar arbetsmarknadsenheten rutiner vid besök.
 • Lär dig Lagen om offentlig upphandling

  Vill du delta i offentliga upphandlingar men finner dem svåra att reda ut? Missa då inte kommande två utbildningstillfällen i oktober och november!
 • Kostnadsfri kompetensutveckling för Metall- och Polymerindustrin

  Jönköping Tekniska Högskola ska ta fram kostnadsfria kompetensutvecklingskurser för metall- och polymerindustrin. Bidra med dina erfarenheter i en enkät och hjälp JTH att ta fram relevant innehåll till kurserna.
 • JU:s nya spetskompetenskurser för industrin

  Jönköping University har tillsammans med industrin tagit fram fem nya spetskompetenskurser för industrin. Läs om de nya kurserna och ansök via länkarna redan idag.
 • Möt nya möbeltillverkaren Starrike of Scandinavia

  En ”grymt kreativ process” mellan Wog och Science Park ledde fram till Starrike, Vaggeryds nya möbeltillverkare. Anna Ireklint och Daniel Wolbe berättar om skaparlyckan och innovationen som har präglat hela resan fram till lanseringen som snart är i mål.
 • Swedese Repair – ett nygammalt sätt att tänka cirkulärt och hållbart

  ”Hållbarhet och design finns i vårt DNA. Men det är först nu som vi skapar en uttalad produkt kring återbruk” säger Sonnie Byrling. Han berättar om Swedese Repair, tjänsten som med ett cirkulärt tänk ska ge Swedeses redan tidslösa möbler ett långt, långt liv.
 • Vaggeryd logistikpark utvecklas av nya ägare

  De två göteborgsbaserade företagen gick nyligen samman för att köpa upp gamla Scandbios mark och skapa varumärket Vaggeryd logistikpark. "Det ska bli oerhört spännande att få förvalta och utveckla den här platsen", säger Magnus Clavegård på Vaggeryd logistikpark.
 • Vaggeryds kommun på plats 36 i landets företagsklimat

  Vaggeryds kommun rankas på plats 36 av landets 290 kommuner i Svenskt näringslivs årliga ranking av företagsklimatet.
 • Vill du starta företag inom hemtjänsten?

  Du vet väl om att du som näringsidkare kan ansöka om att bli LOV-utförare i Vaggeryds kommun?
 • Elin Ohlsson är ny affärsutvecklare

  Elin Ohlsson är ny affärsutvecklare för Science Park i Vaggeryds kommun. Elin kommer att arbeta med företagsstarter, idéutveckling och utveckling av befintliga bolag i de båda kommunerna.
 • Enkät till fastighetsägare med industrimark för pollination

  Vaggeryds kommun arbetar för att bromsa utdöendet av vildbin, humlor och fjärilar som pollinerar våra grödor. Var tredje tugga mat vi tar är beroende av en pollinering, därför är minskningen av vildbin och andra pollinatörer i Sverige mycket allvarligt.
 • Aditro Logistics etablerar i Skillingaryd – uppåt 500 nya jobb

  Aditro Logistics, ett av Sveriges största bolag inom tredjepartslogistik, har tecknat avtal om att etablera nya logistikcenter på totalt cirka 120 000 m² i Skillingaryd i Vaggeryds kommun.
 • Årets företagare är El-agenten

  Jörgen Johansson, som driver El-agenten i Skillingaryd, överraskades av Företagarna då han under ett kommunstyrelsemöte tilldelades statyett och titeln som Årets företagare i Vaggeryds kommun.
 • Internationell padelhall blir södra Stigamos första byggnad

  Det ska bli en av Sveriges största största padelanläggningar, med plats för event, relax och konferens. Mitt på södra Stigamo sätts inom kort spaden i marken för vad som kommer att bli logistikområdets första verksamhet.
 • Företagen ger Vaggeryd kommun högt betyg

  Vaggeryds kommun deltar i servicemätningen Insikt som mäter kommunernas myndighetsutövning. Undersökningen samordnas av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).
 • Möt Vaggeryds kommuns nya näringslivschef

  Johan Thorsell är ny närlingslivschef i Vaggeryds kommun och tillträdde sin tjänst den 20 mars. Här nedan kan du läsa en kort intervju med Johan.
 • Möbelhistorien i Vaggeryds kommun

  Vaggeryds kommun har en lång historia av stark industri och invånare med entreprenörskap i blodet. Här har vi formats av vad den karga naturen hade att erbjuda och av våra förutsättningar med närhet till järnvägen och en lång tradition av gränslöst skapande.
 • Testa att arbeta hos oss i sommar

  - Jag hade ingen aning om vad jag gav mig in på första gången, det var mer en chansning. Nu har jag varit kvar inom funktionshinderomsorgen i 7 år, säger Jacob Karlsson, stödassistent på Skogsvägens fritids och korttids.
 • Därför arbetar vi med heltidsfrågan

  "Heltidsfrågan är en fråga om att överhuvudtaget klara av att bemanna kommunens välfärd på kort och lång sikt."
 • Frida gör en insats för samhället!

  Frida Lundahl är en av 33 brandmän i beredskap i Vaggeryds kommun. Till vardags jobbar Frida som administratör på ett privat företag.
 • Hållbarhet lockade till handelsprojektet

  Handelsprojektets andra workshop handlade om hur kommunens butiker och platser kan profilera sig hållbart för att locka besökare. Lokala handlare och näringslivspersoner workshopade tillsammans.
 • Tapetseraren från Syrien klär svensk designklassiker i Vaggeryd

  Den resa som Rahal påbörjade när han och familjen valde att lämna hemlandet för att söka skydd i Sverige har nått ett av delmålen. Rahal kan nu försörja sig och sin familj och är närmare slutmålet, att få stanna permanent i Sverige och skapa sig en trygghet och få vara en del av samhället.
 • 101 företag på 101 dagar är i mål

  På 101 dagar besökte Vaggeryds kommun, Arbetsförmedlingen och Vaggeryds Näringslivsråd 101 stycken företag i kommunen. Bobbys tapetserarverkstad blev det 101:a företaget!
 • Vaggeryds kommun i rundabordssamtal på Regeringskansliet

  Vaggeryds kommun var inbjuden till rundabordssamtal på arbetsmarknadsdepartementet den 4 Juni.
 • Förbättrat företagsklimat i kommunen

  Kommunens företagare upplever att företagsklimatet har blivit bättre. I en undersökning av Svenskt Näringsliv presterar Vaggeryds kommun bra i förhållande till landets alla kommuner.
 • Årets företagare är Isakssons metallindustri

  Bröderna fick hastigt ta över företaget år 2013 och har sedan dess visat på en god entreprenörsanda med nya smarta lösningar som skapat nya arbetstillfällen. Därför får de nu pris som årets företagare av Vaggeryds näringslivsråd.
 • Skickar du fakturor till Vaggeryds kommun?

  Från och med den 1 april 2019 ska alla fakturor till Vaggeryds kommun vara elektroniska. Det innebär att vi inte längre tar emot pappersfakturor eller fakturor som pdf.
 • Jobbmässa 19 på Fenix

  Den 27 februari är du välkommen att träffa ett antal arbetsgivare med rekryteringsbehov inom flera olika branscher, bland annat inom industri, vård och omsorg, lager, hotell/restaurang, turism och bemanning.
 • Snart sommar - "Vikarierna är guld värda!"

  Det är dags att söka sommarjobb! Snart är det sommar, en period av året när många för första gången arbetar inom vård och omsorg i kommunens verksamheter. Hannele Engberg, resursenheten, kan på många sätt känna igen sig i vikariernas roll.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Alija Bucuk