Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-03-04 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2020-03-04

En person

Skickar du fakturor till Vaggeryds kommun?

Från och med den 1 april 2019 ska alla fakturor till Vaggeryds kommun vara elektroniska. Det innebär att vi inte längre tar emot pappersfakturor eller fakturor som pdf.

En leverantörsfaktura som skickas till kommuner/landsting/statliga myndigheter och bolag utifrån att en direktupphandling/upphandling är gjord, ska vara i e-fakturaformat från 1 april 2019. Detta enligt Lagen om e-fakturering till följd av offentlig upphandling. Varken pappersfakturor som skannas in eller pdf fakturor räknas som en e-faktura.

Du som leverantör har ofta möjlighet att skapa e-faktura ditt befintliga affärssystem/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare. Dessutom har kommunen har en kostnadsfri fakturaportal för leverantörer som inte har ett eget system för att skicka e-faktura.

Elektroniska fakturor

Med hjälp av effektiva inköpsprocesser, fakturarutiner, elektronisk handel och elektroniska fakturor vill vi minskat antalet papperstransaktioner i vår verksamhet. Detta för att minska kostnaderna och bidra till en bättre miljö.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-03-04

Sidansvarig:

Johan Lundell