Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-01-10

Frida Lundell, brandman i beredskap.

Frida gör en insats för samhället!

Frida Lundahl är en av 33 brandmän i beredskap i Vaggeryds kommun. Till vardags jobbar Frida som administratör på ett privat företag.

Hur kommer det sig att du ansökte om att bli brandman i beredskap?

– Jag var på säkerhetsutbildning och då pratade kursledaren en hel del om vad det innebär att arbeta som brandman i beredskap och det tyckte jag lät väldigt intressant. Vid den tidpunkten sökte de nya brandmän. Jag sökte och fick komma och göra testerna.

Vad ger det dig att jobba som det?

– Det ger mig väldigt mycket! Det är inspirerande att hjälpa andra samt att jag känner att jag gör en insats för samhället. Det är utmanande och ställer höga krav på mig som person.

Hur fungerar det att kombinera med ett vanligt jobb?

– Vi har jour var tredje vecka, det betyder att man den veckan inte kan vara längre ifrån brandstationen än att man kan ta sig dit på max 5 minuter. Det krävs planering den veckan, när larmet går måste jag vara beredd att åka på en gång.

– Jag tycker att det fungerar väldigt bra för mig att kombinera med mitt jobb som administratör. Det är inte mycket man är borta från sitt arbete på larm och nästan all övningstid förläggs på kvällstid.

Om man är nyfiken på att ansöka, vad skulle du ge för tips till den personen?

– Om du känner att du vill ha ett utmanande, stimulerande, fysiskt och spännande extrajobb ska du verkligen söka, du kommer inte att ångra dig!

Läs mer och ansök om att bli brandman i beredskap »

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-01-10

Sidansvarig:

Alija Bucuk