Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2021-01-08

Jessie (t.h.) är ny delägare i Tina och Översten, tillsammans med Lisa (t.v.) som är ägare sedan innan.

Tina och översten får delägare efter en oväntad vänskap

”Det är inte likt mig att gå in i butiker och börja prata med personalen. Men så besökte jag Tina och Översten i somras och jag blev helt förälskad i byggnaden och atmosfären. Så jag började prata med ägaren Lisa och det ena ledde till det andra” säger Jessie. I november gav den nya vänskapen frukt, och Jessie gick in i Tina och Översten som delägare tillsammans med Lisa Pellgaard.

Lisa Pellgaard, som för ett år sedan tog över café- och presentbutiken Tina och Översten av Tina själv, har haft en tuff första tid i verksamheten.

Mina planer var att utöka caféverksamheten och tårttillverkningen. Men under mitt första år, med covid-19, har jag fått skjuta planerna på framtiden, och jag har bara fokuserat på att hålla nuvarande verksamhet igång. Så när jag stod i butiken i somras och slet som mest, klev Jessie in, som jag inte hade träffat tidigare, säger Lisa Pellgaard.

Jessie Gunnarsson var på besök från Göteborg och berättade för Lisa att hon alltid drömt om en liten butik, likt denna sekelskiftesvilla vid Skillingaryds anrika militärområde.

- Du kan få köpa det imorgon, skrattade Lisa till svar när hon stod där i disken.

Idé blir till verklighet

Efter mötet fortsatte Lisa och Jessie hålla kontakten. Och i november tog Jessie klivet in som delägare i Tina och Översten och flyttade ner till Skillingaryd. Med Jessie i teamet har större fokus kunnat läggas på tematårtor och bakelser som skapas efter kundens önskemål.

Tårtor och bakelser.

"Våra tårtor ska vara något utöver det vanliga. Vi älskar att snöa in oss på teman, så att det syns att bakelserna kommer från oss”

Tillsammans tacklar Jessie och Lisa nu det främmande klimatet som covid-19 medför.

- Man måste tänka om helt för att kunna sälja även till de som inte vill besöka butiken, säger Lisa Pellgaard.

Sedan tidigare har Lisa börjat använda Instagram för att filma utbudet i butiken. Bakverken som smyckar instagramflödet har lockat kunder att ”paxa” en tårta i kommentarsfältet för avhämtning.

Framtidsplaner

Nu väntar en viktig tid för Tina och Översten.

- Jag står i ett mellanläge där jag precis har överlevt första året. Nu kan vi börja tänka om lite och göra verksamheten till vad vi vill ha, säger Lisa.

Det innefattar ett lite större café så småningom, med ett större utbud av specialgjorda tårtor och bakelser. Bussresor och kurser i exempelvis cupcake-spritsning står också på önskelistan.

- Vi är tacksamma för de företag som väljer att handla lokalt och stötta de butiker som finns här. Det bidrar till att hålla uppe ett intressant utbud i vår kommun, tillägger Jessie.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2021-01-08

Sidansvarig:

Simone Kamm