Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Grönsaker

Livsmedelshantering

För att vi ska må bra är det viktigt att maten håller den kvalitet den ska i affären eller på restaurangen. Det är miljö- och byggnämnden kontrollerar verksamheter som säljer, tillagar eller serverar livsmedel.

Miljö- och byggnämnden arbetar med den offentliga kontrollen. Vår uppgift är att kontrollera att livsmedelsverksamheterna följer livsmedelslagstiftningen. Vi kontrollerar bland annat hygien, redlighet, märkning och verksamheternas egenkontroll. Syftet med kontrollen är att konsumenterna ska kunna äta säkra livsmedel, få den produkt de betalar för, samt veta vad varan innehåller.

Livsmedelsverksamhet

När en livsmedelsverksamhet ska starta, överlåtas eller byta ägare ska verksamheten registreras eller godkännas hos behörig kontrollmyndighet, som i de flesta fall är miljö- och byggnämnden. Ärendena handläggs av förvaltningens livsmedelsinspektör.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2017-05-23

Sidansvarig:

Annie Gustafsson