Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Ansvarsfull alkoholservering

Ansvarsfull alkoholservering (AAS) är en metod för att förebygga och minska alkoholrelaterat våld och skador i restaurangmiljö. Arbetssättet syftar till att förändra arbetssättet hos myndigheter och restaurangerna.

Metoden innebär att man bland annat genom utbildning av restaurangpersonal med flera förebygger och minskar våld och att man genom samverkan, utbildning och krogtillsyn kan komma långt i både det alkohol- och våldförebyggande arbetet.

GGVV-kommunerna (Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo) genomför årligen utbildningen Ansvarsfull alkoholservering. Utbildningen innehåller följande delar:

  • Alkoholens medicinska effekter samt narkotika och nöjesrelaterat våld
  • Alkohollagen, lagom berusningsnivå, diskussioner m.m.
  • Konflikthantering
  • Skriftligt prov

OBS! Inbjudan skickas till samtliga som har serveringstillstånd inför utbildningstillfället.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2017-05-15

Sidansvarig:

Ewa Carlsson