Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Så här kan du som leverantör skicka Svefaktura till Vaggeryds kommun

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Vaggeryds kommun skicka oss en e- faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e- faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med en e-faktura. Inköp som görs av oss, Vaggeryds kommun, ska därför faktureras med en e- faktura. Kom även ihåg att ange vår referens, som består av fyra siffror, på fakturan.

Ni som kan skicka e-fakturera redan idag

Vaggeryds kommun vill ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. I så fall behöver ni ansluta er via ett företag som stödjer er e- fakturering via PEPPOL. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem eller faktureringssystem om de kan sända via PEPPOL – nätverket. Vaggeryds kommuns PEPPOL ID är 0007:2120000522.

Ett annat alternativ är att använda vår VAN- tjänst. Vaggeryds kommun har parts id GLN 738 101 004 0006. Vaggeryds kommun kräver en referenskod på fyra siffror. Denna är obligatorisk och ingenting utöver dessa fyra siffror får anges i fältet. För att fakturan ska fungera mot kommunen krävs att denna referenskod är ifylld.

Ni som inte kan skicka e-fakturera idag

Om ni inte har ett affärssystem:

Använd vår fakturaportal. Gå in på www.inexchange.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Skapa ett konto
  • Sök upp Vaggeryds kommun
  • Följ instruktioner från InExhange

Om ni har ett affärssystem:

Det finns ofta möjlighet att skapa e- faktura via befintliga affärssystem/ ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.


Kontakta oss via ekonomi@vaggeryd.se

För mer information om lagkravet se:
http://www.digg.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster http://www.sfti.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster http://www.skl.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Susanne Ingemarsson