Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Exteriörbild Mejeriet.

Äldrecentrum Mejeriet

Mejeriet är en energieffektiv, modern och miljöklok fastighet med extra fokus på trygghet, social samvaro, tillgänglighet, aktivitet, delaktighet samt självständighet.

Huset är beläget på Storgatan i centrala Skillingaryd på den tomt där det tidigare har varit ett mejeri, därför har tomten i folkmun kallats för ”mejeritomten”. Mejeriet invigdes i augusti 2020 och inrymmer:

  • trygghetsboende,
  • två enheter vård- och omsorgsboende för äldre,
  • en enhet för äldre personer med funktionsvariation som uppbär beslut om boende med särskild service,
  • restaurang,
  • gym och spa-rum,
  • aktivitetslokaler med aktiviteter på dagtid samt
  • kontor för personal som arbetar med administration, hemtjänst och hälso- och sjukvård.

Områdeschef, Mejeriet
Agnes Hylén
Tel: 0393-67 80 85

Hur ansöker jag som är äldre och har en funktionsvariation om en bostad på Mejeriet?

Har du behov av att bo på enheten för äldre med funktionsvariation (som har ett LSS-beslut i form av bostad med särskild service) lämnar du en intresseanmälan till ansvarig områdeschef eller din LSS-handläggare. Om du bedöms vara i behov ett boende för äldre med funktionsvariation erbjuds du ett boende på Mejeriet i mån av plats.

Hur ansöker jag om särskilt boende?

Du ansöker om insats i form av särskilt boende via handläggare på socialtjänsten. Om du bedöms vara i behov av särskilt boende kommer bostad att erbjudas. Om du blir beviljad ett särskilt boende erbjuds du en bostad som är ledig och som motsvarar ditt behov.

Hur ansöker jag om att bo på trygghetsboende?

Du ansöker via det kommunala bostadsbolaget VSBo

Hur en lägenhet utrustad?

Varje lägenhet innehåller ett pentry-kök, ett förråd, städskåp och två vanliga garderober. I badrummet finns högskåp och ett vanligt skåp. Det finns kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Höj och sänkbar toalett.

Vilken ny teknik finns i lägenheterna?

Vi erbjuder trygghetslösningar som är helt anpassade efter personens behov som sensorgolv, fallsensor i badrum, passivt och aktivt larm. Samt accesspunkter, hotell-lås, man kan koppla in sig på bredband där kostnad ingår i hyran.

Vilken övrig service finns?

Mejeriet har en spa-avdelning med ångbastu och jacuzzi. Det finns lokal för frisör och fotvård. Hyresgästerna har tillgång till gemensamhetsutrymmen, inglasade balkonger på trygghetsboende och vård- och omsorgsboende, aktivitetslokal, konferensrum anpassat för synskadade med mera.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Liv Svensson