Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Matsedel på äldreboenden

Här hittar du menyn för lunch och kvällsmat som serveras på kommunens äldreboenden Sörgården och Furugården.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Meny vecka 3 2019‌

Dag

Det serveras:

Måndag 

Lunch:

Ragu på svensk oxfransyska i gräddsky och papríka. Nykokt potatis.

 Inlagda persikor med lösvispad grädde.

Kvällsmat:

Potatisbullar med lök och purjolöksfräs, lingonsylt och skirat smör.

Tisdag 

Lunch:

Rökmästare Bökelunds Ölandsströmming med creme fraiche på kaviar.

Nyvispat potatismos.

Nykokt hallonkräm med mjölk.

Kvällsmat:

Falukorvsgratäng med ris.

Onsdag

Lunch:

Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt bruna bönor och nykokt potatis.

Husets goda paj.

Kvällsmat:

Omelett med charkuterier, tomatdressing.

Torsdag

Lunch:

Furugårdens pyttipanna med stekt ägg och inlagda rödbetor.

Äppelkompott med mjölk.

Kvällsmat:

Krämig grönsakssoppa med nybakat bröd.

Fredag

Lunch:

Furugårdens wienerfärslimpa med skysås, nykokt potatis och lingon.

Päronkräm med mjölk.

Kvällsmat:

Kassler och broccolipaj med sallad.

Lördag

Lunch:

Sejrygg bakt med vitlök, örter och saffranssås. Nykokt potatis.

Marängsviss (banan, grädde, glass och riven choklad).

Kvällsmat:

Rotfruktsgratäng med strimlat rökt nötkött.

Söndag 


Lunch:

Hasselbackskyckling (lagrad ost, spenat och ricotta) gräddsky och strimlad råstekt potatis.

Mangomoussetårta.

Kvällsmat:

Mannagrynspudding.

 

Meny vecka 4  2019

Dag

Det serveras:

Måndag

Lunch:

Pepparrotskött med smörslungade morötter och kokt potatis.

Fruktcocktail med vispad grädde.

Kvällsmat:

Champinjonsoppa och hembakat bröd.

Tisdag

Lunch:

Hempanerad stekt sejfilé med Smögendressing och nykokt potatis.

Knäckig paj med vaniljsås.

Kvällsmat:

Makaronilåda med köttbullar och prinskorv.

Onsdag

Lunch:

Vaggeryds charks lunchkorv med gul lök, bräserad i tomatgrädde.

Nyvispat potatismos.

Chokladpudding med vispad grädde.

Kvällsmat:

Risgrynsgröt med tillbehör.

Torsdag

Lunch:

Kycklingfilé med ört och honungssky och brynt potatis.

Nykokt frukt och bärkräm med mjölk.

Kvällsmat:

Broccoligratäng med fransk senap, oliver och vitlök. Hembakat bröd.

Fredag

Lunch:

Furugårdens pannbiff med persiljesmör, lökfrästa haricots verts och brynt potatis.

Gotländsk saffranspannkaka med sylt och vispad grädde.

Kvällsmat:

Kokt wienerkorv med krämig potatissallad.

Lördag

Lunch:

Ångad laxrygg med vitvinssås och dill. Nykokt potatis.

Skånsk äppelkaka med vaniljsås.

Kvällsmat:

Husets soppa.

Söndag

Lunch:

Helstekt kotlettrad, sås på färska champinjoner. Nykokt potatis.

Vaniljglass med Furugårdens hallonsås.

 Kvällsmat:

Skagenröra med sparris, bröd.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2019-01-17

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision