Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Matsedel på äldreboenden

Här hittar du menyn för lunch och kvällsmat som serveras på kommunens äldreboenden Sörgården och Furugården.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Meny vecka 16 2019

Dag

Det serveras:

Måndag

Lunch:

Biff Stroganoff på högrev från Häradsköps gård med brytbönor, ris eller potatis.

Äppelkräm med mjölk.

Kvällsmat:

Potatis och purjolökssoppa med nybakat bröd.

Tisdag

Lunch:

Hempanerad stekt fiskfilé med gröna ärtor och Smögendressing. Nykokt potatis.

Inlagda päron med vispgrädde.

Kvällsmat:

Grönsaksgratäng med skinka och örtsås.

Onsdag

Lunch:

Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt bruna bönor. Nykokt potatis.

Drottningkräm med mjölk.

Kvällsmat:

Grön ärtsoppa med ostbricka.

Torsdag

Lunch:

Kycklingsoppa med nybakat bröd.

Kladdkaka med lösvispad grädde.

Kvällsmat:

Potatisbullar med bacon och lingon.

Långfredag

Lunch:

Långbakad lammstek med timjanssky och persiljeslungad potatis.

Apelsinsoppa med mandariner.

Kvällsmat:

Fredagsmys (Räkmacka, snacks, cider).

Påskafton

Lunch:

Påskbuffé: Kall inkokt fjordlax med hemvispad dillmajonnäs, löksill, senapssill, ägghalvor med handskalade räkor, Janssons frestelse, mimosasallad med kassler, köttbullar och Vaggeryds charks prinskorv.

Påskbakelse.

Kvällsmat:

Potatissallad med skivat kalkonbröst.

Påskdagen

Lunch:

Svensk majskyckling med rosépepparsås och stekt potatis.

Ägglikörmousse.

 Kvällsmat:

Husets paj med sallad och dressing.

Meny vecka 17 2019‌

Dag

Det serveras:

Annandag Påsk

Lunch:

Ångad sej med persiljesås och hackat ägg. Nykokt potatis.

Kräm på bär med mjölk.

Kvällsmat:

Pasta med köttfärssås.

Tisdag 

Lunch:

Vaggeryds charks isterband med dillstuvad potatis, rödbetor och grov senap.

Jordgubbskräm med mjölk.

Kvällsmat:

Grön ärtsoppa med pepparrotskräm  och nybakat bröd.

Onsdag

Lunch:

Rimmad oxbringa med senapssås och Furgårdens rotmos.

Päron Madelaine med vaniljgrädde.

Kvällsmat:

Vaggeryds charks blodpudding med vitkålslingon.

Torsdag

Lunch:

Furugårdens mustiga vårsoppa med nybakat bröd.

Pannkaka med sylt och grädde.

Kvällsmat:

Husets överraskning.

Fredag

Lunch:

Biff á la Lindström med gräddsås och rårörda lingon. Brynt potatis.

Fruktsallad med vispgrädde.

Kvällsmat:

Ugnspannkaka med spenat och ost.

Lördag

Lunch:

Kall krondillsinbakad laxfilé med "sauce-verte" (creme fraiche, spenat, örter, mild vitlök). Nykokt potatis.

Ananastosca med lösvispad grädde.

Kvällsmat:

Husets varma kvällsmacka med sallad och dressing.

Söndag 


Lunch:

Skånsk kalops på nötfransyska från Häradsköps gård med rödbetor.

Nykokt potatis.

Glass med hemgjord chokladsås.

Kvällsmat:

Janssons frestelse med köttbullar.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2019-04-16

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision