Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Matsedel på äldreboenden

Här hittar du menyn för lunch och kvällsmat som serveras på kommunens äldreboenden Sörgården och Furugården.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Meny vecka 7 2019‌

Dag

Det serveras:

Måndag 

Lunch:

Vaggeryds charks falukorv pizzaiola (tomatsky, färska champinjoner och nyriven ost). Hemslaget potatismos.

Nykokt äppelkräm med kanel och mjölk.

Kvällsmat:

Ugnsomelett med skinkstuvning.

Tisdag 

Lunch:

Furugårdens kålpudding med nykokt potatis, gräddsås och lingonsylt.

Kyld nyponsoppa med lösvispad grädde.

Kvällsmat:

Kräftröra med dill och hackat ägg i kavring.

Onsdag

Lunch:

Panerad spättafilé med nyvispad remouladsås, citron och nykokt potatis.

Vaniljglass med nykokt chokladsås.

Kvällsmat:

Pölsa från Vaggeryds chark (prisbelönt) med ägg och rödbetor.

Torsdag

Lunch:

Kycklinggryta med curry. Nykokt potatis.

Toscapäron med nyvispad grädde.

Kvällsmat:

Husets överraskning.

Fredag

Lunch:

Kryddpepparfärslimpa fylld med tomat och riven pepparrot, skysås och stekt potatis.

Fruktcocktail med vispad grädde.

Kvällsmat:

Soppa på gröna ärtor och pepparrots creme fraiche och bröd.

Lördag

Lunch:

Ugnsstekt torskrygg med dill och kaprissky. Nykokt potatis.

Knäckig hallonpaj med vaniljsås.

Kvällsmat:

Kassler med hemgjord mimosasallad.

Söndag 


Lunch:

Helstekt svensk fläskytterfilé med rosépepparsås och brynt potatis.

Hembakad kaka med sylt och vispad grädde.

Kvällsmat:

Husets paj med sallad och dressing.

 

Meny vecka 8 2019

Dag

Det serveras:

Måndag

Lunch:

Husets fiskgratäng med nyvispat potatismos.

Inlagda päron med ingefärsgrädde.

Kvällsmat:

Blodkorv med vitkålslingon.

Tisdag

Lunch:

Ananas och ostgratinerad kassler med ris och sallad.

Kyld apelsinsoppa.

Kvällsmat:

Furugårdens soppa med hembakade frallor.

Onsdag

Lunch:

Rimmad svensk oxbringa med Furugårdens nyvispade rotmos, grov senap.

Nykokt drottningkräm med mjölk.

Kvällsmat:

Risgrynsgröt med tillbehör.

Torsdag

Lunch:

Timjandoftande ärtsoppa med grov senap.

Pannkakor med sylt och grädde.

Kvällsmat:

Husets överraskning.

Fredag

Lunch:

 Furugårdens pannbiff med stekt lök och krämig gräddsås. Nykokt potatis.

Ananaspaj med kesella.

Kvällsmat:

Kokt wienerkorv med bröd och hemgjord gurkmajonnäs.

Lördag

Lunch:

Kall inkokt fjordlax med hemslagen dillmajonnäs och nykokt potatis.

Chokladpudding med lösvispad grädde.

Kvällsmat:

Karlssons frestelse (rökt skinka, timjan och ost).

Söndag

Lunch:

Pepparbakt svensk carré med grönpepparsås och purjolökspotatis.

Äppelpaj med vaniljsås.

 Kvällsmat:

Bondomelett med sallad och dressing.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2019-02-12

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision