Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Lunchmeny äldreomsorgen

Äldreomsorgen har två lunchrestauranger som är öppna för allmänheten
Restaurang Linnéa på Furugården, Vaggeryd och Restaurang Sörgården,
Skillingaryd.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Öppettider samtliga dagar kl. 12:00-13:30.
Restaurang Linnéa tele: 0393-678408
Ingen förbokning.
Restaurang Sörgården tele: 0370-678302
Var vänliga och ring alltid och förboka senast kl. 09:00 samma dag.

Pris per lunch:
85 kronor (75 kronor för pensionärer). Mot uppvisande av stämpelkort blir den 10:e lunchen gratis.
Det går bra att betala kontant, med kort eller swish

Lunchen består av huvudrätt, salladsbord, dessert, hårt bröd, måltidsdryck och kaffe.

Lunchmeny vecka 7 2019

Dag

Det serveras:

Måndag 

Vaggeryds charks falukorv pizzaiola (tomatsky, färska champinjoner och nyriven ost). Hemslaget potatismos.

Nykokt äppelkräm med kanel och mjölk.

Tisdag 

Furugårdens kålpudding med nykokt potatis, gräddsås och lingonsylt.

Kyld nyponsoppa med lösvispad grädde och skorpa.

Onsdag

Panerad spättafilé med nyvispad remouladsås, citron och nykokt potatis.

Vaniljglass med nykokt chokladsås.

Torsdag

Kycklinggryta med curry.  Nykokt potatis.

Toscapäron med nyvispad grädde.

Fredag

Kryddpepparfärslimpa fylld med tomat och riven pepparrot, skysås och stekt potatis.

Fruktcocktail med vispad grädde.

Lördag 

Ugnsstekt torskrygg med dill och kaprissky. Nykokt potatis.

Knäckig hallonpaj med vaniljsås.

Söndag


Helstekt svensk fläskytterfilé med rosépepparsås och brynt potatis.

Hembakad kaka med sylt och vispad grädde.

 

Lunchmeny vecka  8 2019

Dag

Det serveras:

Måndag 

Husets fiskgratäng med nyvispat potatismos.

Inlagda päron med ingefärsgrädde.

Tisdag

Ananas och ostgratinerad  kassler med ris och sallad.

Kyld apelsinsoppa.

Onsdag

Rimmad svensk oxbringa med Furugårdens nyvispade rotmos, grov  senap.

Nykokt drottningkräm med mjölk.

Torsdag

Timjandoftande ärtsoppa med grov senap.

Pannkakor sylt och grädde.

Fredag

Furugårdens pannbiff med stekt lök och krämig gräddsås. Nykokt potatis.

Ananaspaj med kesella.

Lördag

Kall inkokt fjordlax med hemslagen dillmajonnäs och nykokt potatis.

Chokladpudding med lösvispad grädde.

Söndag

Pepparbakt svensk carré med grönpepparsås och purjolökspotatis.

Äppelpaj med vaniljsås.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2019-02-18

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision