Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Lunchmeny äldreomsorgen

Äldreomsorgen har två lunchrestauranger som är öppna för allmänheten
Restaurang Linnéa på Furugården, Vaggeryd och Restaurang Sörgården,
Skillingaryd.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Öppettider samtliga dagar kl. 12:00-13:30.
Restaurang Linnéa tele: 0393-678408
Ingen förbokning.
Restaurang Sörgården tele: 0370-678302
Var vänliga och ring alltid och förboka senast kl. 09:00 samma dag.

Pris per lunch:
85 kronor (75 kronor för pensionärer). Mot uppvisande av stämpelkort blir den 10:e lunchen gratis.
Det går bra att betala kontant, med kort eller swish

Lunchen består av huvudrätt, salladsbord, dessert, hårt bröd, måltidsdryck och kaffe.

Lunchmeny vecka 16 2019

Dag

Det serveras:

Måndag 

Biff Stroganoff på högrev från Häradsköps gård med brytbönor, ris eller potatis.

Äppelkräm med mjölk.

Tisdag

Hempanerad stekt fiskfilé med gröna ärtor och Smögendressing. Nykokt potatis.

Inlagda päron med vispgrädde.

Onsdag

Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt bruna bönor. Nykokt potatis.

Drottningkräm med mjölk.

Torsdag

Kycklingsoppa med nybakat bröd.

Kladdkaka med lösvispad grädde.

Långfredag

Långbakad lammstek med timjansky och persiljeslungad potatis.

Apelsinsoppa med mandariner.

Påskafton

Påskbuffe: Kall inkokt fjordlax med hemvispad dillmajonnäs, löksill, senapssill, ägghalvor med handskalade räkor, Janssons frestelse, mimosasallad med kassler, köttbullar och Vaggeryds charks prinskorv.

(Pris: 100 kr).

Påskbakelse.

Påskdagen

Svensk majskyckling med rosépepparsås och stekt potatis.

Ägglikörmousse.

 

Lunchmeny vecka 17 2019

Dag

Det serveras:

Annandag Påsk 

Ångad sej med persiljesås och hackat ägg. Nykokt potatis.

Kräm på bär med mjölk.

Tisdag 

Vaggeryds charks isterband med dillstuvad potatis, rödbetor och grov senap.

Jordgubbskräm med mjölk.

Onsdag

Rimmad oxbringa med senapssås och Furugårdens rotmos.

Päron Madelaine med vaniljgrädde.

Torsdag

Furugårdens mustiga vårsoppa med nybakat bröd.

Pannkaka med sylt och grädde.

Fredag

Biff á la Lindström med gräddsås och rårörda lingon. Brynt potatis.

Fruktsallad med vispgrädde.

Lördag 

Kall krondillsinbakad laxfilé med "sauce-verte" (creme fraiche, spenat, örter, mild vitlök). Nykokt potatis.

Ananastosca med lösvispad grädde.

Söndag


Skånsk kalops på nötfransyska från Häradsköps gård med rödbetor.

Nykokt potatis.

Glass med hemgjord chokladsås.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2019-04-16

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision