Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-03-27

Hjärta i hand

Besöksförbud på vård- och omsorgsboenden

Från och med idag, måndag den 23 mars, införs besöksförbud på kommunens särskilda boenden inklusive korttidsboenden. Beslutet är en ren försiktighetsåtgärd med anledning av samhällsutvecklingen av det nya coronaviruset covid-19. Besöksförbudet gäller tills vidare men kommer att omprövas regelbundet.

Enligt Folkhälsomyndigheten finns det mycket hög risk för samhällspridning i Sverige av coronaviruset covid-19. Med anledning av de rekommendationerna har Vaggeryds kommun beslutat att införa besöksförbud på samtliga vård- och omsorgsboenden i kommunen inklusive gruppbostäder för personer med LSS-beslut.

- Det är extra viktigt att minimera risken för smittspridning på våra särskilda boenden. Besöksförbudet är en försiktighetsåtgärd, en tillfällig och förebyggande åtgärd, säger Lotta Damberg, socialchef i Vaggeryds kommun.

Det här innebär besöksförbudet

Besöksförbudet gäller hela byggnaderna såsom gemensamma ytor samt de boendes egna rum och lägenheter. Förbudet gäller samtliga besökare och aktörer som inte är nödvändiga för att verksamheten ska fungera.

Undantag från förbudet

Besökare till boende som är i livets slutskede eller besökare som är nödvändiga vid in- och utflyttning till äldreboenden är undantagna förbudet. Undantag sker alltid i samråd med områdeschef.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-03-27

Sidansvarig:

Johan Lundell

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision