Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Klossar med symboler från vård och omsorg. Klossarna bildar ett kors.

Sommarbonus till sommarvikarier!

För att säkra bemanningen i sommar tar socialförvaltningen ett nytt grepp genom att införa en sommarbonus till sommarvikarier som väljer att arbeta inom äldreomsorgen, funktionshinderomsorgen eller kostverksamheten.

Varje sommar erbjuder socialförvaltningen sommarjobb inom vård och omsorg. Sommarvikarier i socialförvaltningen får lära sig en mängd nya saker och skapa kontakter för framtiden samt fylla på sitt cv med nya erfarenheter. Ofta innebär ett sommarjobb i socialförvaltningen starten på en yrkesbana inom vård och omsorg eller en nyttig erfarenhet för att jobba med människor i framtiden.

- Kompetensförsörjningen är i särklass en av socialförvaltningens största utmaningar och konkurrensen om vård- och omsorgspersonal är tuff inte bara i Vaggeryds kommun utan i hela landet, säger Lotta Damberg, socialchef.

Sedan några år tillbaka finns ett bonussystem för ordinarie personal som ökar sin tjänstgöringsgrad under semesterperioden. Bonussystemet utökas nu till att även omfatta sommarvikarier. Sommarbonussystemet innebär att en bonus betalas ut till de sommarvikarier som arbetar 8 sammanhängande veckor under semesterperioden.

- Precis som många andra kommuner i landet vill vi erbjuda något extra till de vikarier som väljer att arbeta hos oss hela sommaren. Sommarbonus för vikarier provar vi för första gången i år, säger Lotta Damberg.

Information om bonussystemet

  • Utbildad sommarvikarie som arbetar 8 sammanhängande veckor under semesterperioden får 8 000:- i bonus.
  • Outbildad sommarvikarie som arbetar 8 sammanhängande veckor under semesterperioden får 4 000:- i bonus.
  • För att erhålla bonus ska personen ha arbetat minst 75 % i snitt av tjänstgöringsgraden under semesterperioden.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell