Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Johan Lundell och Malin Munter

Johan Lundell och Malin Munter gör Sårpodden tillsammans.

Ny säsong av Sårpodden – nu ett samarbete mellan Vaggeryds kommun och Jönköpings kommun

Nu är det äntligen dags för en ny säsong av Sårpodden. Podcasten som först sändes 2017 är nu, 2024, ett samarbete mellan Vaggeryds kommun och Jönköpings kommun.

Sårpodden

Sårpodden är en podcast som fokuserar på sår och sårbehandling. Sedan det första avsnittet sändes 2017 har podcasten engagerat lyssnarna med samtal, intervjuer med expert från olika professioner, kommentarer till nyheter och forskning inom sår och sårbehandling. I avsnitten diskuteras ämnen som sår, behandlingar, förband, bedömningar och mycket mer.

Podcasten är riktad till alla som är intresserade av ämnet sår, oavsett om man jobbar med sår, själv har sår, är närstående till någon med sår eller helt enkelt vill fördjupa sina kunskaper inom området. Precis som för sju år sedan är det Malin Munter och Johan Lundell som håller ihop podcasten.

Malin Munter är såransvarig sjuksköterska i Jönköpings kommun och håller regelbundet i utbildningar inom Jönköpings kommun men även för vård- och omsorgspersonal i andra kommuner och sjuksköterskestudenter. Malin sitter med i styrelsen för Sårsjuksköterskor i Sverige och är chefredaktör för tidningen Sårjournalen.

- Vi ser fram emot en ny säsong och att fortsätta utforska och diskutera olika aspekter av sår och sårbehandling. Vi tror starkt på att lärande är en ständig process och att vi, genom vårt arbete, kan dela med oss av de kunskaper vi får genom möten med patienter, forskning och samarbete med kollegor i olika professioner, säger Malin Munter, såransvarig sjuksköterska i Jönköpings kommun.

Johan Lundell är kommunikatör i Vaggeryds kommun och intar i podcasten rollen som nyfiken guide för att lotsa lyssnarna bland produkter, begrepp och arbetssätt.

- Det känns bra att genom Sårpodden få lyfta fram den kompetens som finns inom våra organisationer och att sprida kunskap och öka medvetenheten kring sår. Men podcasten visar också på en kommuns många olika yrken samt sätter ljus på allt samarbete för medborgarens bästa som ofta sker ”bakom kulisserna”; lokalt, regionalt och nationellt. Min roll i Sårpodden är att ställa frågor och hjälpa till att förklara begrepp som är nya för mig och kanske också för en del av våra lyssnare, säger Johan Lundell, kommunikatör i Vaggeryds kommun.

Den nya säsongen av Sårpodden kommer att fortsätta att utforska ämnen, berättelser och utmaningar inom sår och sårbehandling som påverkar både invånarna och medarbetare i Vaggeryds kommun och Jönköpings kommun. Podcasten kommer att vara tillgänglig på olika plattformar för att nå ut till en bred publik.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell