Publicerad:
Sök sommarjobb inom vård och omsorg 2025
Vill du göra något betydelsefullt i sommar och samtidigt skapa meningsfulla dagar för andra? Då kanske du är intresserad av att sommarjobba eller vikariera inom vård och omsorg i Vaggeryds kommun! Vi erbjuder dig ett omväxlande, roligt och spännande jobb där du ger stöd och hjälp till människor i deras vardag.
Tre starka argument till att välja vård och omsorg
1. En het och schysst arbetsmarknad!
Du som tar klivet in i vård- och omsorgsbranschen kommer vara en eftertraktad medarbetare. Du har stor chans till fast anställning och schyssta villkor. Vi har kollektivavtal med goda villkor när det gäller allt från föräldraledighet, semester och pension.
2. Oändliga möjligheter!
Snabb utveckling sker inom de flesta områden i omsorgen; teknik, vårdkunskap, mat, hälsa, musik och mycket mer. Här kan du utveckla ditt intresse på jobbet. Det finns specialist- och utvecklingsroller, administrativa uppdrag och flera chefsroller. Här får du värdefull kompetens för vidare vägar inom vård och omsorg.
3. Få andra att må bra!
Det är en mäktig kompetens att få andra att må bra. Här får du chans att utveckla den! Du tränar dina människokännarskills så som tålamod, optimism, respekt och empati. Eftertraktade egenskaper oavsett framtida jobb och inte minst för livet. Upplev känslan att det du gör är viktigt på riktigt!
Bonus
- Vikarie som kommer tillbaka till socialförvaltningen har möjlighet till återvändarbonus på 4 000kr.
- Vikarie som arbetar under 8 veckor har möjlighet till bonus på 3 000kr.
Hur ansöker jag?
På webbplatsen "Offentliga jobb "hittar du platsannonsen och söker jobbet.
När går ansökningstiden ut?
När får jag besked om jag fått sommarvikariat eller inte?
Vårt mål är ge dig besked inom en två veckor efter att du varit på intervju. Efter intervjun kontaktar vi två av dina referenser och efter det får du svar om du fått jobbet!
Alla som inte får jobb får ett nej-tack-besked via e-post. Dessa skickas ut efter hand som anställningarna blir klara.
Introduktion
Alla verksamheter har en introduktion för dig som är nyanställd, beroende på vart du ska jobba kommer den att se lite olika ut.
Gemensamt för alla verksamheter är att det genomförs bredvidgång, där du blir introducerad till dina arbetsuppgifter av en erfaren kollega.
Vilka krav ställs på mig om jag ska få ett sommarjobb inom vård och omsorg?
För att jobba hos oss måste du ha fyllt 18 år innan du påbörjar din anställning samt kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska. För vissa tjänster behöver du ha B-körkort.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Den vi söker ska vara lyhörd, social, ska vilja hjälpa människor att leva sitt bästa liv, bemöter sin omgivning med respekt, kan samarbeta med andra och är bekväm med att ge stöd till både män och kvinnor.
Hur ser arbetstiderna ut?
Det kommer finnas möjlighet att arbeta under hela eller delar av sommaren. Hos oss arbetar du med varierande arbetstider så som dag, kväll och helg, samt natt inklusive helg beroende på verksamhet. Variationen gör att det hinns med ledigt sommarliv också vid sidan om jobbet.
Vad är lönen?
I Vaggeryds kommun har vi individuell lönesättning. Detta betyder att din lön baseras på vilken utbildning du har, samt dina tidigare erfarenheter inom det sökta området. Det är därför svårt att säga innan vad just du skulle få.
Vad gör man när man jobbar inom hemtjänsten?
När du jobbar inom hemtjänsten har du en varierad och händelserik vardag där du hjälper människor i deras egna hem. Här får du vara beredd på aktiva dagar där du möter många människor i olika situationer. Det är ett självständigt arbete där du som vikarie behöver kunna gå hem själv till de vi finns till för. För att kunna jobba inom hemtjänsten måste du kunna cykla och även ha ett B-körkort.
Arbetet innebär att stödja den äldre i vardagen med social samvaro och aktiviteter, samt bistå med personlig hygien, måltider, medicinhantering och städ/tvätt i personens hem.
Har du frågor eller funderingar, här nedan finns kontaktuppgifter till områdeschef
Hemtjänsten, Vaggeryd
Amanda Bergman
Tel: 0370-67 83 20
amanda.bergman@vaggeryd.se
Marcus Pihl
Tel: 0393-67 84 97
marcus.pihl@vaggeryd.se
Hemtjänsten, Skillingaryd
Fredric Lång
Tel: 0370-67 82 91
fredric.lang@vaggeryd.se
Nattorganisation
Marie Pantzar Ljubez
Tel: 0370-67 80 69
marie.pantzar-ljubez@vaggeryd.se
Vad gör man när man jobbar på ett särskilt boende?
Ett särskilt boende är ett boende för äldre som inte längre kan bo kvar i sitt eget hem. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är bland annat att stödja den äldre i vardagen med social samvaro och aktiviteter, samt bistå med personlig hygien, måltider, medicinhantering och städ/tvätt. Andra arbetsuppgifter som ingår i det dagliga arbetet är att hjälpa till med lättare hushållsuppgifter eller stödja vid aktiviteter för brukarna som till exempel sittgympa, dans eller bingo.
Har du frågor eller funderingar, här nedan finns kontaktuppgifter till områdeschef
Har du frågor eller funderingar, här nedan finns kontaktuppgifter till områdeschef
Furugården, särskilt boende
Hanna Ekwurtzel
Tel: 0393-67 80 83
hanna.ekwurtzel@vaggeryd.se
Furugården, demensboende, korttidsboende och dagverksamhet
Isabell Hiljesjö
Tel: 0393-67 84 01
isabell.hiljesjo@vaggeryd.se
Sörgården, särskilt boende, demensboende
Anita Johansson
Tel: 0370-67 83 19
anita.johansson@vaggeryd.se
Mejeriet, särskilt boende, LSS-boende
Jennie Nilsson
Tel: 0370-67 80 85
jennie.nilsson@vaggeryd.se
Vad gör man när man jobbar inom funktionhinderomsorg?
När man jobbar inom funktionhinderomsorg stödjer man vuxna personer med funktionsvariation. Det kan handla om personer med både fysiska och psykiska begränsningar som påverkar den dagliga livsföringen. Du kommer bland annat att stödja och motivera personer i vardagliga sysslor så som social träning, fritidsaktiviteter, medicinhantering och personlig hygien.
Inom funktionhinderomsorgen finns även LSS-korttids för barn och unga. I denna verksamhet stöttar du barn och unga som har en funktionsnedsättning och som behöver hjälp med att hantera sin vardag. Du blir också en del av en verksamhet som ger föräldrar avlastning i sitt föräldraskap.
Har du frågor eller funderingar, här nedan finns kontaktuppgifter till områdeschef
Gruppboenden, Vaggeryd
Mathilda Tiderman
Tel: 0370-67 83 36
mathilda.tiderman@vaggeryd.se
Gruppboenden, Skillingaryd
Tanja Licina
Tel: 0370-67 84 79
tanja.licina@vaggeryd.se
Boendestöd och Serviceboende Tellus
Ann-Charlotte Styf
Tel: 0370-67 80 84
ann-charlotte.styf@vaggeryd.se
Skogsvägens korttids för barn och unga
Ingela Claesson
Tel: 0370-67 80 91
ingela.claesson@vaggeryd.se
Vad gör man när man jobbar inom hälso- och sjukvård?
När du jobbar inom hälso- och sjukvården (HS) utför du insatser för brukare som bor på något av kommunens boenden eller sin egna bostad i kommunen. Hälso- och sjukvård består en del av sjuksköterskor och undersköterskor som utför exempelvis venprovtagning, såromläggning, administrativa uppgifter
Det finns även intensiv hemrehabilitering (IHR) där du utför insatser till brukare som bor i sina egna ordinära boenden i kommunen. IHR består av undersköterskor som genomför omvårdnads- och servicearbete, samt delegerade HSL-uppgifter med fokus på rehabilitering.
För att kunna sommarjobba inom hälso- och sjukvårdsorganisationen måste du ha ett B-körkort.
Har du frågor eller funderingar, här nedan finns kontaktuppgifter till områdeschef
Hälso- och sjukvård
Cathrin Kjell
Tel: 0370-67 83 69
cathrin.kjell@vaggeryd.se
Hälso- och sjukvård
Agnes Hylén
Tel: 0370-67 83 95
agnes.hylen@vaggeryd.se
Rehab/ IHR
Milos Licina
Tel: 0370-67 83 70
milos.licina@vaggeryd.se
Vad gör man när man jobbar inom kostenhet?
När du arbetar inom kostenheten tillagar och serverar du maten till resturangens gäster. Köken finns på de särskilda boendena. Här kommer du att få jobba med ordinarie kockar med enklare köksuppgifter, exempel på arbetsuppgifter är matlagning, stå i kassan, lägga upp mat, diska, städa och plocka i ordning samt plocka in livsmedel vid leveranser.
Har du frågor eller funderingar, här nedan finns kontaktuppgifter till områdeschef
Jens Adelöw
Tel: 0370-67 83 87
jens.adelow@vaggeryd.se
Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:
Sidansvarig:
Christin Henryd