Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Vuxenvandring

Föreningar i Vaggeryds kommun kan vuxenvandra i Vaggeryd och Skillingaryd och på så sätt göra skillnad och samtidigt intjäna arvode till sin förening.

De föreningar som är registrerade i Vaggeryds kommun erbjuds att vuxenvandra i Vaggeryd och Skillingaryd fredag och lördagskvällar (övriga dagar kan förekomma vid riskhelger såsom skolavslutning). Vuxenvandringen skall äga rum i Vaggeryd och Skillingaryd och bägge orterna skall täckas upp under kvällen. Man kan dela upp sig och gå på bägge orterna samtidigt eller växla mellan orterna.

Arvode

3000 kr/kväll kommer betalas ut till föreningar för att de vuxenvandrar. Detta innebär 6000kr för en helg (fredag och lördag kväll). Samma förening vuxenvandrar fredag och lördag kväll under helgen.

Storhelger ger 1500 kr extra för vuxenvandring, dessa är påskhelgen, valborgshelgen, skolavslutningshelgen och allhelgonahelgen. Ange gärna i anmälan om ni önskar vuxenvandra under någon av dessa. Önskar ni gå påskhelgen, så ange detta i anmälan, och var beredda på att vuxenvandra med kort varsel.

Krav för att få vuxenvandra

  • Föreningen skall vara registrerad i Vaggeryds kommuns föreningsregister.
  • Minst fyra föreningsmedlemmar ska vuxenvandra samtidigt för att möjliggöra uppdelning två och två.
  • Minimiålder på dem som vandrar är 23 år.
  • De som vandrar ska vara väl orienterade i samhället
  • De som vandrar ska tala och förstå svenska
  • De som vandrar ska läsa igenom materialet ”Information till dig som skall vuxenvandra”.

Kommunen förser vuxenvandrarna med en bil samt med utrustning för vuxenvandringen bestående av jackor, reflexvästar, ryggsäck, mobiltelefon och första hjälpen väska.

Kontakta vuxenvandrarna

Tel: 072-227 10 61

Anmäl din förening

Anmäl din förening senast den 28 februari 2023. Anmälan är stängd.

Räkna med att vuxenvandringen kommer igång fredagen den 30 mars 2023 och att det kan vara din förening som ska vandra då. Vuxenvandringen kommer pågå till 3-4 november 2023 (med förbehåll för snabba förändringar på grund av förändringar i coronaläget). Vuxenvandringen har uppehåll under veckorna 25-32.

Planen är att genomföra vuxenvandringen under säsongen 2023. Säsongen inleds helgen innan påsk och avslutas efter höstlovet. Vaggeryds kommun förbehåller sig dock rätten att göra ändringar i vuxenvandringen , beslut kan då fattas med kort varsel.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Reshat Shabani