Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Vuxenvandring

Föreningar i Vaggeryds kommun kan vuxenvandra i Vaggeryd och Skillingaryd och på så sätt göra skillnad och samtidigt intjäna arvode till sin förening.

De föreningar som är bidragsberättigade i Vaggeryds kommun erbjuds att vuxenvandra i Vaggeryd och Skillingaryd fredag och lördagskvällar kl. 20.30- 01.00. Vuxenvandringen ska äga rum i Vaggeryd och Skillingaryd och bägge orterna ska täckas upp under kvällen. Man kan dela upp sig och gå på bägge orterna samtidigt eller växla mellan orterna.

Arvode

3000 kr per kväll betalas ut till föreningar för att de vuxenvandrar. Det innebär 6000 kr för en helg (fredag och lördag kväll). Samma förening vuxenvandrar fredag och lördag kväll under helgen.

Storhelger ger 1500 kr extra för vuxenvandring, dessa är påskhelgen och alla helgona helgen. Ange gärna i anmälan om ni önskar vuxenvandra under någon av dessa. Helgerna lottas ut utifrån de som önskat vuxenvandring dessa helger.

Det finns även möjlighet att vuxenvandra under skolavslutningsveckan på onsdag och torsdag kväll, 12 juni 2024 respektive 13 juni 2024. Då behövs det en förening som vuxenvandrar i Vaggeryd onsdag och torsdag och en förening som vandrar i Skillingaryd onsdag och torsdag kväll. Önskar ni vuxenvandra dessa dagar så skriv det i ansökan.

Vi försöker tillgodose allas önskemål kring helg att vuxenvandra, men är det fler föreningar som önskat samma helg lottas helgen ut mellan föreningarna och man kan komma att erbjudas en annan helg.

Önskar ni gå påskhelgen, så ange det i anmälan, och var beredda på att vuxenvandra med kort varsel.

Krav för att få vuxenvandra

  • Föreningen ska vara bidragsberättigad i Vaggeryds kommuns
  • Minst fyra föreningsmedlemmar ska vuxenvandra samtidigt för att möjliggöra uppdelning två och två.
  • Minimiålder på dem som vandrar är 23 år.
  • De som vandrar ska vara väl orienterade i samhället.
  • De som vandrar ska tala och förstå svenska.
  • De som vandrar ska läsa igenom materialet ”Information till dig som ska vuxenvandra”.

Kommunen förser vuxenvandrarna med en bil samt med utrustning för vuxenvandringen bestående av jackor, reflexvästar, ryggsäck, mobiltelefon och första hjälpen väska.

Kontakta vuxenvandrarna

Tel: 072-227 10 61

Anmäl din förening

Görs via kommunens bokningssystem Rbok. Föreningen måste därför vara registrerad i Rbok. Är föreningen inte det så kan det enkelt göras via kommunens system Rbok.

Det är först till kvarn som gäller. Vi har 24 helger samt två vardagskvällar att erbjuda så det är begränsat antal föreningar som kan vuxenvandra, för att säkra din förening en helg, anmäl er snarast. Sista anmälningsdag 25 februari 2024.

Räkna med att vuxenvandringen kommer igång fredagen den 29 mars 2024 och att det kan vara din förening som skall vandra då. Vuxenvandringen kommer pågå till 1-2 november 2024. Vuxenvandringen har uppehåll under veckorna 25-32.

Planen är att genomföra vuxenvandringen under säsongen 2024. Säsongen inleds helgen innan påsk och avslutas efter höstlovet. Vaggeryds kommun förbehåller sig dock rätten att göra ändringar i vuxenvandringen, beslut kan då fattas med kort varsel.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Reshat Shabani