Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Din krisberedskap

Vid en kris kommer kommunens och samhällets hjälp först gå till dem som behöver den bäst. Planera därför för att kunna klara dig själv i en vecka, gärna längre om du kan.m

På webbsidan krisinformation.se finns det information om hur du kan se till att du har en bra hemberedskap i form av vatten, mat, värme och tillgång till korrekt information.

Information om något inträffar

Krisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga till allmänheten före, under och efter en stor händelse eller kris.

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer som du kan ringa om du vill få information vid allvarliga olyckor och kriser i samhället.

Verifierade uppgifter från kommunen kan du till exempel få via kommunens hemsida www.vaggeryd.se eller informationsnummer som vi hänvisar till vid en krissituation.

Sprid inte rykten eller osanna uppgifter vid en kris

Vid en allvarlig händelse är det lätt att rykten och desinformation sprids. Medverka aldrig till att osanna uppgifter sprids.

Lär dig om totalförsvaret

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har en film som på ett bra sätt beskriver vad Sveriges totalförsvar är och vad var och en behöver bidra med. Länk till filmen finns på denna sida.

Engagera dig i en frivillig försvarsorganisation

Vill du engagera dig för ett mer robust samhälle? Då kan du gå med i någon av de många frivilliga försvarsorganisationer som på olika sätt jobbar för samhällets beredskap. Oavsett om ditt intresse handlar om bilar, djur, amatörradio eller om du är ingenjör eller fallskärmshoppare finns det ett uppdrag som passar dig. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har en lista över alla organisationer, se länk.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Tina Petersson