Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Hjärtstartare utanför Skillingehus.

Hjärtstartare utanför Skillingehus, Skillingaryd.

Hjärtstartare i Vaggeryds kommun

Hjärtstartare, även kallat defibrillator används för att få hjärtat att slå igen för en person som drabbat av hjärtstillestånd.

Vid brandstationen i Vaggeryd och vid Skillingehus i Skillingaryd finns det hjärtstartare som är tillgängliga dygnet runt. 

Skulle du upptäcka fel på någon av dessa två hjärtstartare, kontakta oss direkt på tel: 0370-67 80 00 eller skicka ett mejl till info@vaggeryd.se.

Hjärtstartarregistret

I Sveriges register över hjärtstartare, hittar du närmsta placering av hjärtstartare. Skriv "Vaggeryds kommun" i sökfältet för en fullständig karta. Här ska man även registrera placering av hjärtstartare.

Information om HLR

Där finns många bra instruktioner och webbutbildningar om hjärt-lungräddning på HLR-rådets webbplats.

Vem kan använda en hjärtstartare?

Vem som helst, oavsett ålder, utbildning eller tidigare erfarenhet kan använda en hjärtstartare för att försöka rädda livet på någon som drabbats av ett hjärtstopp. Hjärtstartaren ger tydliga röstinstruktioner som är lätta att följa.

Kom ihåg att hjärtstartaren protesterar om personen du försöker använda den på inte har drabbats av ett hjärtstopp. Hjärtstartaren känner av detta och levererar bara ström om den känner av det elektriska kaos som är mottagligt för den behandlingen. Detta gör hjärtstartaren till en säker och användarvänlig apparat.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Tina Petersson