Huvudmeny

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Parkerade bilar på Järnvägsgatan i Vaggeryd

Parkeringsövervakning

Sedan hösten 2016 genomförs parkeringsövervakning i Vaggeryds kommun. Målet är att minska antalet felparkeringar och därmed öka trafiksäkerheten och tillgängligheten till vårt gemensamma vägnät. Parkeringsövervakningen sker på oregelbundna tider i kommunens alla tätorter, dvs på hela det kommunala vägnätet.

Felparkeringsavgifterna är fastställda av kommunfullmäktige 2016-04-25 och varierar mellan 300kr och 600kr beroende på typ av felparkering. De som genomför övervakningen har särskild utbildning för detta och följer den lagstiftning och de riktlinjer som finns generellt i Sverige. Har du frågor om vilka regler som gäller för parkering kan du läsa mer på Transportstyrelsens eller Polisens webbplatser.

Transportstyrelsen administrerar parkeringsavgifterna

Skulle du få en parkeringsanmärkning är det Transportstyrelsen som administrerar den. Det är dit du vänder dig för att få veta vilken typ av anmärkning du fått och för frågor kring själva betalningen. Skulle det vara så att du inte fått någon parkeringsanmärkning utan bara en påminnelse vänder du dig också till Transportstyrelsen för att få en kopia på den ursprungliga anmärkningen. Transportstyrelsen hanterar dock inte några bestridanden av parkeringsanmärkningar.

Transportstyrelsens telefonnummer: 0771-14 15 16

Polisen handlägger rättelser och bestridanden

Tycker du att parkeringsanmärkningen är felaktig kan du ansöka om rättelse eller bestrida den hos närmaste polisstation.

Ansöka om rättelse kan du göra om parkeringsanmärkningen innehåller uppenbara fel såsom om registreringsnumret inte stämmer med fordonsfabrikatet. Rättelsen ska ske inom de närmaste dagarna från det att du fått parkeringsanmärkningen.

Har du andra skäl att bestrida parkeringsanmärkningen gör du det skriftligen till polisen genom att fylla i den blankett som finns på polisens webbplats. Tänk dock på att betala avgiften inom angiven tid. Skulle ditt bestridande godkännas får du tillbaka avgiften.

Polisens telefonnummer: 114 14

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-11-28

Sidansvarig:

Hans Göransson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision