Huvudmeny

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Fordon som sopar gata

Städning av gator och trottoarer

Självklart vill både vi och du att Vaggeryds kommun ska vara en ren och vacker kommun att bo och leva i. Genom att alla tar ansvar för sitt skräp bidrar man till att öka trivseln och minska kostnaderna för städningen i kommunen. Maskinsopning av gator sker främst under våren när snön smält bort och sand och grus tas upp efter vinterns halkbekämpning.

Tekniska kontoret brukar påbörja gatusopningen av sand och grus i april och det tar ett antal veckor att gå igenom  kommunens alla gator. Det är tekniska kontorets gatu- och parkenhet som sköter detta arbete. Personalen brukar ta de olika tätorterna i olika ordning så att ingen ort kommer sist varje år.

En annons sätts in i lokaltidningen, och här på webbplatsen, som meddelar när vi tidigast kommer till din ort och sopar. Maskinsopning kan inte göras när det regnar då sanden klumpar sig och blir svårare att få upp. Hjälp gärna till med att sopa ut sand och grus från din tomtgräns. Tänk dock på att inte sopa ut grenar och kvistar från träd och buskar då dessa fastnar i maskinerna. Underhållssopning sker även då och då under sommar och höst.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Hans Göransson