Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Pojke simmar

Simskola och gruppverksamhet i Vaggeryds och Skillingaryds simhallar

I simhallarna erbjuds olika former av grupper och simundervisning.

Bokning via Rbok för anmälan till simskola, babysim och vattengympa

I bokningssystemet Rbok kan du anmäla dig till terminens olika grupper. Med det nya, moderna bokningssystemet blir anmälningsprocessen till aktiviteter enklare och tillgängligt för alla som har en e-legitimation. Länk till bokningssystemet finns längre ner på sidan.

Hur gör jag när jag kommer in i bokningssystemet?

 1. Först måste du registrera dig som användare. För att registrera dig som ny användare klicka på Logga in och välj som medborgare. Observera att du behöver identifiera dig med din e-legitimation.
  Du blir automatiskt upplagd som ny användare efter att du legitimerat dig med E-legitimation och godkänt villkoren. Om du är under 18 år så behöver målman eller vårdnadshavare göra anmälan.
 2. Boka aktivitet. Sök upp den simskolan du vill boka och följ instruktionerna. Se gärna informationsfilmen längre ner på denna sida.
 3. Ingen direktbetalning sker i dagsläget utan betalning sker via faktura.

Hur anmäler jag mig om jag inte har Bank-ID?

Ta hjälp av någon familjemedlem eller vän som har e-legitimation.

Simskola - Barn och ungdomar

På individuell nivå tränas vattenvana, arm- och bentag och strävar efter att barnen ska lära sig att simma, dyka och hoppa. Vi jobbar med bröstsim och ryggsim samt livräddning.

Grupp: Simskola (barn födda 2017 eller tidigare och ej klarat järnmärket)

På individuell nivå tränas vattenvana, arm- och bentag och strävar efter att barnen ska lära sig att simma, dyka och hoppa. Vi jobbar med bröstsim och ryggsim samt livräddning.

 • 12 gånger 500 kr (Vaggeryd och Skillingaryd)

Grupp: Leksim (barn födda 2018)

På ett lekfullt sätt tränas barnen i vattenvana och grunderna i bröstsim och ryggsim. Detta varvas med vattensäkerhet.

 • 12 gånger 500 kr (Vaggeryd och Skillingaryd)

Grupp: Plask och Lek (barn födda 2019)

Vi tränar vattenvana/vattensäkerhet på ett lekfullt sätt. Vi tränar på att bubbla, doppa huvudet och att ligga i mag- och ryggläge.

 • 9 gånger 400 kr (Vaggeryd och Skillingaryd)

Märkestagning Nivå 1

Krav: Barnet ska ha klarat järnmärket d.v.s simma 50 m bröstsim, 25 m ryggsim, flyta 10 m/1 min samt dyka. På Märkestagning Nivå 1 arbetar vi upp till märkena kandidaten/delfinen guld. Simutbildningen sker på både grunt och djupt vatten och leds av utbildad simlärare.På individuell nivå fortsätter vi utveckla simningen och simkonditionen. Vi utövar mer avancerad simträning och livräddning. Vi jobbar mot olika märken med olika delmoment inom simning och livräddning.

 • 12 gånger 500:- Vaggeryd

Babysim

Babysim är en ledarledd grupp med sång och olika övningar där barnen får en vattensäkerhet. Alla övningar gör vi på barnens villkor. Barnet är mellan 4 månader till 12 månader och skall väga över 4 kg samt ha en läkt navel.

 • 10 gånger 600 kr (Vaggeryd och Skillingaryd)

Vattengympa - Vuxna

Vattengympa är en träningsform som passar alla – vältränad som otränad, rörlig som stel, gammal som ung. Att träna i vatten är skonsamt för kroppen och ger oss möjlighet att röra oss på ett annat sätt än på land. I vattnet kan du efter egen förmåga och dagsform anpassa din träning genom att hålla ett lugnare tempo eller dra nytta av vattnets motstånd och jobba lite hårdare.

Grupp: Vattengympa Basic

Ett klassiskt vattengympapass där vi använder oss av olika redskap och vattnets motstånd i enkla övningar för att få en allsidig träning efter din egen förmåga. Exempel på redskap kan vara hantlar, resårband, frisbee och flexibeam.

 • 12 gånger 600 kr (Skillingaryd)

Grupp: Vattengympa Power

Effektiv och skonsam träning i vatten med fokus på styrka, kondition och rörlighet med inslag av intervall och tabata. Vi kan använda oss av redskap såsom frisbee, gymstick och hantlar, med mera. Passar dig som tycker om vattenträning och vill ha högre intensitet än Vattengympa Basic.

 • 12 gånger 600 kr (Skillingaryd)

Grupp: Vattengympa Djup

Här fokuserar vi på styrka, kondition och rörlighet på djupt vatten med flytbälte. Vi använder oss även av olika redskap såsom hantlar, frisbee och flexibeam, med mera.

 • 12 gånger 600 kr (Vaggeryd och Skillingaryd)

Anmälan till vårens grupper

Från och med november kan du i bokningssystemet se aktuella grupper för vårterminen.

Anmälan till vårterminens grupper öppnar 29 november klockan 09.00.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Kent-Åke Svensson