Huvudmeny

Huvudgren:

Uppleva och göra

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Bissefällarns utställning

Gunnar Svensson "Bissefällarn" snidade träfigurer, livsskildring

Gunnar Bissefällarn Svensson var en träsnidare och konstnär som var verksam i Vaggeryds kommun. En utställning med hans verk finns i anslutning till biblioteket och kommunhuset i Skillingaryd.

Vaggeryds Kommun fick år 2009 möjligheten att köpa in 400 objekt tillverkade av Gunnar "Bissefällarn" Svensson. Av dessa visas 250 i en utställning i anslutning till biblioteket. Utställningen består av såväl enskilda figurer som hela miljöer och reliefer där den största är nästan åtta meter lång.

Gunnars figurer finns idag i över 20 länder och många långväga besökare har varit hos Gunnar i Bissefäll utanför Skillingaryd. Han blev också känd genom utställningar på vårt länsmuseum, på Nordiska museet och Swedish Institute i Minneapolis.

Gunnar kallade sig hellre folklivsskildrare än konstnär. Även om hans figurer kan jämföras med Döderhultarens så kanske hans främsta förtjänst ändå är dokumentera en gången tid. Han skildrar med sina figurer hur vår landsbygds historia varit med och format dagens samhälle.

Gunnar var en god berättare och nu försöker våra guider att förmedla vad tanken varit bakom hans konstverk. I filmer som visas vid guidade visningar ser vi hur konstverken växer fram med hjälp av kniv och pensel i hans lilla verkstad. Dessutom hör vi på filmen hur Gunnar själv berättar om arbetet i skog och på åker i en gången tid.  

Bokning av visning

För bokning av gruppvisningar med guide vänligen ring biblioteket 0370-67 81 02

Besöksadress: Artillerigatan 34, Skillingaryd

Öppettider

Dag

Tid

Måndag–torsdag

kl. 10–19, lunchstängt kl. 13–14

Fredag

kl. 10–18, lunchstängt kl. 13-14

 

Nätverk och samarbeten

Med stöd av följande:

EU logo
Leader logo
KK-Stiftelsens logo
Vaggeryd kommuns logo
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Beata Vilkhed