Uppleva och göra

Publicerad: 2019-06-05

Nina Kavian och Ebba Henriksdotter, turistvärdar, står framför turistbyrån i Skillingaryd.

Nina Kavian och Ebba Henriksdotter är turistvärdar i sommar.

Turistbyrån i Skillingaryd öppnar för sommaren

Den 3 juni öppnade turistbyrån i Skillingaryd för säsongen och håller öppet fram till den 31 augusti. I år kommer Nina och Ebba vara turistvärdar och möta besökarna under olika delar av sommaren.

Turistbyrån fortsätter som tidigare att sommartid drivas i samarbete med butiken på Artillerigatan 29 i Skillingaryd. Magasinet som butiken heter drivs av Frida Rosén och John Larsen.

Nu i sommar kommer Nina Kavian och Ebba Henriksdotter att finnas på plats i turistbyrån under juni-augusti.

– Jag har vuxit upp med friheten i att kunna bo här – att kunna cykla till Linnerydssjön eller Flatenbadet eller ta sig längre bort för att besöka High Chaparall. Så nu ser jag fram emot en solig sommar, hoppas bara att den inte blir riktigt så solig som förra året, säger Ebba med ett skratt och välkomnar besökare till turistbyrån om de har frågor kring besöksmål eller evenemang i kommunen i sommar.

Inför säsongen har ny besöksinformation tagits fram i form av tryck besökskarta och besöksguide. Nytt för i år är även turistwebben vaggeryd.se/turismlänk till annan webbplats, som både turister och invånare i Vaggeryds kommun kan använda sig av för att hitta besöksmål och evenemang i kommunen.

Kontakta turistbyrån

E-post: turism@vaggeryd.se